ZZ Leiden uitgeschakeld in Europe Cup na bloedstollende wedstrijd

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is gisteravond uitgeschakeld in de FIBA Europe Cup nadat er in een bloedstollende wedstrijd werd verloren van de Turkse topploeg Bahcesehir College. Lang bleef de Leidse ploeg op achterstand, pas aan het eind van het derde kwart werd met 66-64 voor het eerst de voorsprong gepakt. ZZ Leiden wist die voorsprong af en toe zelfs uit te breiden. Bij een stand van 87-87 en met nog 20 seconden op de klok besloot de arbitrage de bal aan de Turken toe te kennen in plaats van aan Leiden. Dat leidde tot een 87-89 achterstand en nadat een laatste poging van Jarvis Williams geen doel trof, bleek dat ook de eindstand te zijn.

Het massaal toegestroomde Leidse publiek had eerst nog de twijfels over een mogelijke overwinning op de Turken. In de uitwedstrijd werd ZZ Leiden tenslotte nog met 22 punten verschil van de mat gespeeld. In het eerste gedeelte van de wedstrijd in de Vijf Meihal bleef de achterstand dan ook aanzienlijk. Gedurende de tweede periode werd het gat langzaam gedicht en vanaf de derde periode bleek Leiden wel degelijk voor de winst te gaan. Het publiek stond op de banken en geloofden er net als de spelers in.

Met nog iets meer dan vier minuten te spelen stond ZZ Leiden zelfs op een 80-74 voorsprong. Bahcesehir College liet echter zien over een uitstekende ploeg te beschikken en knokte zich steeds weer terug. Met nog een goede minuut te gaan liep Nuni Omot tegen zijn vijfde persoonlijke fout aan en moest het veld ruimen. Even later verliet Tayler Persons het veld met een blessure.

Bij een gelijke stand van 87-87 werd een uitbal op 20 seconden voor het einde twijfelachtig aan Bahcesehir College gegeven. Dat stelde de Turken in staat om de 87-89 binnen te schieten en daarmee de overwinning te pakken.

Reanne van Kleef in gesprek met coach Rolf Franke en speler Sergio de Randamie na verlies van Bahcesehir College.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!