Serre Café de Bonte Koe mag definitief blijven

20

Na een serie procedures die jarenlang aansleepte heeft de Raad van State woensdag definitief besloten dat de uitgebouwde serre van Café de Bonte Koe in de Hooglandse Kerkchoorsteeg mag blijven. De door de gemeente verstrekte vergunning waardoor de illegaal neergezette uitbouw in 2010 werd gelegaliseerd is terecht verleend, zo oordeelt de RvS nu.

Eerder kregen klagende buren bij de rechter verschillende keren gelijk en leek het er op dat de serre van de populaire kroeg zou moeten verdwijnen of dat er ingrijpende maatregelen getroffen zouden moeten worden om overlast voor de overburen te voorkomen. De klagers zijn overigens al geruime tijd geleden verhuisd.

Delen

20 reacties

 1. Juist, lekker op zijn Leids…eerst illegaal bouwen, dan janken om een vergunning bij de gemeente, Lenferink uitnodigen (en lief aankijken), schijt aan de buren (deze ondertussen wegpesten) zo gaat dat hier…goed voorbeeld doet volgen, denk ik dan maar.

 2. Petra Hoogeveen

  Inderdaad Anja van der Ham het verbaasd mij ook. Een bank met windscherm moet weg ( Praethuijs) en dit mag blijven. Hier kan toch echt geen brandweerwagen door.

 3. Allert Goossens

  Als je dan toch reageert, praat dan geen poep. Niet de gemeente maar de Raad van State geeft uiteindelijk de horeca gelijk. Leiden meet dus niet met twee maten maar kennelijk heeft de gemeente fouten gemaakt …

 4. De gemeente Leiden heeft dat ooit tijdelijke en later illegale permanente uitbouwsel veel te lang gedoogd. Dan is er op een gegeven moment geen weg meer terug. Waaruit weer eens blijkt dat consequente en tijdige handhaving altijd beter is dan labbekakkerig wegkijken en de dingen gemakzuchtig op hun beloop laten. Helaas moeten we vrezen dat dit besef nog steeds niet is doorgedrongen tot de verantwoordelijken bij de gemeente Leiden. Er wordt namelijk nog steeds veel te veel gedoogd.

  • Ja. Hij krijgt er gratis een stuk grond bij. Beetje leges bijbetalen en cashen cashen maar.

 5. Handhaving en horeca, in Leiden, een onbestaanbare combinatie. Zie ook de verminking en sluiting van de Morspoort op aandrang van de horeca.

 6. Dit is een grote schande. Landjepik van de openbare ruimte. De volledige raad is indertijd akkoord gegaan met de legalisering van de uitbouw. Alleen de Partij voor de Dieren heeft er regelmatig wat van gezegd en tegen legalisatie gestemd.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline