Kwart over Twee: een goed gesprek op de zondagmiddag bij Old School

Het Collectief wil zondag 2 februari in gesprek met Leidenaars over de bruisende culturele stad. Om 14.15 is iedereen welkom in Old School, kunstgalerie annex koffiehuis tegenover de Pieterskerk. Komende zondag is cultuurmakelaar Mirjam Flik te gast. Maar het is zeker niet de bedoeling dat het een lezing wordt. Het Collectief kiest altijd voor een dialoog, aldus initiatiefneemster Lisa de Bruijn.

“Vorig jaar hebben we het Kiesfestival georganiseerd en toen merkten we dat mensen het prettig vinden om op zondagmiddag bij elkaar te komen in een bar om een gesprek te voeren over iets dat hen bezighoudt,” zegt Lisa de Bruijn. Samen met Senna Maatoug vormt zij Het Collectief. “Toen ging het over democratie, nu trekken we de thema’s wat breder.”

Komende zondag is er naast het gesprek met Mirjam Flik ook aandacht voor de tentoonstelling van Robbert van Strien in Old School. Het idee is dat elke eerste zondag van de maand er een Kwart over Twee georganiseerd gaat worden in Old School. Er is dan naast een hoofdgast steeds aandacht voor de actuele kunsttentoonstelling en ook is er een meer spiritueel moment in de vorm van een preek of lezing. Daarvoor zijn alle gebedshuizen in Leiden uitgenodigd. Het is nog niet bekend wie dat onderdeel aanstaande zondag zal invullen. Lisa de Bruijn zegt dat de mensen die zij benaderd heeft wel enthousiast zijn, maar een concrete toezegging is er nog niet. “We zien het als een gelegenheid om mensen wat mee te geven om over na te denken of om over door te praten na afloop van het programma op de afsluitende borrel.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Lisa de Bruijn over Kwart over Twee, rechts op de foto met naast haar Senna Maatoug.

De toegang tot Kwart over Twee is gratis maar vooraf aanmelden is nodig om iedereen een zitplaats te kunnen garanderen. Aanmelden kan via de Facebookpagina van Het Collectief.

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline