Kinderen gratis naar Lakenhal tijdens staking

Kinderen kunnen vandaag en morgen tijdens de onderwijsstaking samen met een begeleider naar Museum De Lakenhal. Daar mogen ze gratis naar de tentoonstelling Jonge Rembrandt – Rising Star. In die tentoonstelling neemt Rembrandt zelf de kinderen mee naar de 17e eeuw en laat ze zien wat je moet kunnen om een echte schilder te worden.

Het museum is niet het enige dagje uit dat inspeelt op de onderwijsstaking, want Rijksmuseum Boerhaave, verschillende zwembaden en de Leidse schaatshal kondigden soortgelijke acties aan.

Museum De Lakenhal is het stadsmuseum van Leiden, waarin in verschillende tentoonstellingen de Leidse geschiedenis zichtbaar wordt. De tentoonstelling Jonge Rembrandt – Rising Star is nog tot 9 februari te bezoeken. Speciaal voor kinderen heeft de tentoonstelling een Familiespoor, waarin ze worden aangemoedigd om zelf als Rembrandts leerling aan de slag te gaan.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Cor van der Velden

Je bent nu offline