College Tour Merenwijk over de laatste levensfase en elektrisch vliegen

2

Zondag 9 februari is er weer een editie van de talkshow ‘College Tour’ in de BplusC Bibliotheek in de Merenwijk. Twee Merenwijkers, Dorothea Touwen en Alte de Boer, zijn te gast om over maatschappelijke onderwerpen te praten die binnen hun expertise vallen.

Levenseinde
Dorothea Touwen houdt zich als docent en onderzoeker Ethiek en Recht van de Gezondheidszorg bij het LUMC vooral bezig met dilemma’s in de laatste levensfase van patiënten. Ze zal bij de College Tour in gesprek gaan over welke keuzes een patiënt vooraf kan maken met betrekking tot het levenseinde. Wat zijn de dilemma’s en hoe kunnen familie en zorgverleners daarmee omgaan?

e-vliegen
Alte de Boer is ingenieur bij het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum waar hij werkt aan de ontwikkeling van elektrische vliegtuigen. Hij vertelt over de haalbaarheid van elektrisch vliegen en of dat het beste met accu’s, zonnepanelen of waterstof zou kunnen.

De twee wijkbewoners worden eerst uitgebreid geïnterviewd en daarna heeft het publiek gelegenheid om vragen te stellen. De College Tour begint 15.00 uur, met inloop vanaf 14.45 uur in bibliotheek aan de Rosmolen 4. De toegang is gratis, met de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te betalen.

Delen

2 reacties

  1. Corine de Boer - Luimes op

    Helaas hebben we besloten om, vanwege de naderende storm, deze keer de College Tour Merenwijk af te gelasten.
    Hopelijk komen er niet te veel mensen voor niets…
    Uiteraard komen de sprekers terug op het programma!

    • Een Leids burger op

      ¨Hopelijk komen er niet te veel mensen voor niets…¨
      Ik dacht dat het afgelast was omdat men i.v.m. de storm juist te weinig mensen verwachte.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Cor van der Velden

Je bent nu offline