Albert Heijn zet in op inclusieve arbeidsmarkt

18

Supermarkt Albert Heijn heeft een samenwerkingscontract getekend met het werkgeverssteunpunt Holland Rijnland. Doel is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt makkelijker een baan te geven bij Albert Heijn. Rick Meisters, de Lead inclusiviteit van Albert Heijn en Danielle de Blieck van DZB Leiden maakten van de ondertekening een feestelijk moment in de kantine van het AH-filiaal aan de Leidse Hooigracht. Samen met wethouder Yvonne van Delft werd een grote slagroomtaart aangesneden.

Cor van der Velden in gesprek met Rick Meisters van Albert Heijn en Danielle de Blieck van DZB Leiden over het samenwerkingscontract.

Het werkgeverssteunpunt Holland Rijnland is het loket waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt terecht kunnen. DZB Leiden is één van de organisaties die vervolgens die doelgroep aan werk helpt. In elke gemeente gelden daarvoor verschillende regels, die dankzij de gesloten samenwerkingsovereenkomst beter op elkaar afgestemd zijn. Met andere bedrijven en instellingen zijn er vergelijkbare overeenkomsten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Albert Heijn heeft in de regio Holland Rijnland in verschillende filialen al 46 werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt, waarvan tachtig procent een vast contract heeft. Daarbij wordt gekeken wat de talenten van de werknemer zijn, die dan ingezet kunnen worden op alle mogelijke functies binnen de winkel. Elke werknemer die zo binnenkomt krijgt een persoonlijke coach, die tips geeft bij het werk en ook rekening houdt met wat de werknemer nog niet kan. Het werkgeverssteunpunt hoopt in de toekomst met Albert Heijn afspraken te maken over zogenaamde beschutte werkplekken, waarbij extra begeleiding nodig is.

Delen

18 reacties

 1. Dat is heel mooi om kansen te creëren voor die mensen. Als samenleving moeten we altijd mensen blijven helpen die het moeilijker kunnen hebben. Ik dacht dat ongeveer 10% van de hele bevolking een bepaald niveau mist om met een computer om te gaan en dat is best treurig, helemaal met de huidige snel opeenvolgende technologische ontwikkelingen waardoor dat voor steeds meer banen (maar ook in dagelijks leven) een must wordt. Maar waarvoor wordt dat inclusiviteits gelul maar overal overgenomen. De huidige betekenis van inclusiviteit heeft hier niks mee te maken, het streven waar het hier over gaat is gewoon empatisch en logisch nadenken en handelen wat hier een mooi resultaat oplevert . De huidige betekenis van inclusiviteit komt uit een hele enge doctrine die mensen beoordeeld op NIET duizenden en duizenden eigenschappen maar vooral slechts op huidskleur, geslacht, seksuele voorkeur en bijbehorend slachtofferschap en daderschap om vervolgens een rangorde van waarde daarin te maken en gewoon racistisch en seksistisch is. Zo wordt je in een groep geduwd en over 1 kam geschoren met die hele groep in plaats van je unieke individuele karakter. Dit soort denken moet echt aan de kaak gesteld worden want dat zijn de kleine begin stappen van bewegingen die we kennen uit de WO2 maar ook Rusland(rond 1930) waarbij bepaalde groepen bekeken werden als daders van de “oneerlijke” ongelijkheid. Inclusiviteits coaches en diversiteits coaches zijn de nieuwe overbodige managers, het type dat zich tot deze baantjes aangetrokken voelt ziet zich superieur ten opzichten van de meeste anderen maar nu niet op basis van werkmethodes maar op het moralistische vlak. Zij menen veel anti-racistischer, anti-seksistischer te zijn dan jij en sowieso een beter mens te zijn dan jij. Het is een bepaalde stilstand in mentale groei die nog best wel mogelijk is hoor.

  • Inclusiviteit gaat erover dat niemand wordt uitgesloten. Het is een reactie op met name de politiek van de PVV die nadrukkelijk wel is gericht op het uitsluiten van bevolkingsgroepen. Het valt op dat je nogal wat kronkels moet maken om inclusiviteit uit te leggen als racisme, want dat is het natuurlijk niet.
   We moeten niet vergeten dat Albert Heijn er een gecalculeerd belang bij heeft om voldoende bezetting te hebben bij een krappe arbeidsmarkt. Dat ze vervolgens het label inclusief krijgen opgeplakt is vast een leuke bijkomstigheid voor ze. Overigens is er nog wel wat werk aan de winkel. https://www.tabaknee.nl/nieuws/item/1986-albert-heijn-dodelijk-dom

   • Er zijn wel meer bedrijven dit dit doen, alleen zoeken ze de publiciteit niet op omdat ze het bij hun verantwoordelijkheden als ondernemer vinden horen.
    Prima dat AH dit doet, maar wel jammer dat ze er een marketingmomentje van maken.

   • Ik kom hier juist omdat er geen hoofddoeken rondlopen in de AH, of althans, zo min mogelijk.
    Anders ga ik wel naar de Digros of Hoogvliet (kutwinkels zonder streng beleid over reli-symboliek.) Of verhuizen naar Mekka oid. Blij dat de AH hoofddoek-vrij is, houden zo!!! Inshallah! AH is groot!

   • Laat ik nogmaals zeggen dat dit geval gewoon een mooi streven is van de AH. Inclusiviteit hoort inderdaad erover te gaan dat niemand wordt uitgesloten maar dat is niet wat er bedoelt wordt tegenwoordig met inclusiviteit en dat is merkbaar nog niet zo bekend bij iedereen. Het woord inclusiviteit is gekaapt door extreem linkse doctrines en wordt daar veelvuldig gebruikt om iedereen voorrang te verlenen behalve vooral witte mensen, mannen en hetero`s en natuurlijk combinaties hiervan. Dit soort dingen zijn al merkbaar op allerlei vlakken in de samenleving. In plaats van dat racisme en seksisme naar nul moet (dat is echt het beste doel), slaat het de andere kant op en wordt er dus weer geoordeeld, veroordeeld en uitgesloten op basis van vooral huidskleur ,geslacht en seksuele voorkeur. Dat het nog niet zo bekend is komt doordat we goed opletten wanneer extreem recht in de fout gaat mede door de geschiedenis die wij kennen(WO2) maar dat we daardoor niet een goed idee hebben waar extreem links de fout in kan gaan. terwijl er genoeg voorbeelden zijn in de geschiedenis echter kunnen we die slecht duiden wanneer je denkt dat het kwaad alleen maar van 1 kant kan komen. En doordat de doelen oppervlakkig een goed streven lijken te hebben, veroorzaken ze net zo goed ellende, in geval van extreem links zelfs meer ellende. Ik heb best de neiging omdat de hele tijd te vertellen maar gelukkig is het maar een kleine schreeuwende groep die dat soort dingen willen afdwingen. wanneer je het op de weegschaal legt denk ik wel dat de balans wel meer richting extreem links gaat dan extreem rechts tegenwoordig mede omdat die laatste natuurlijk meteen opvalt.en de eerste het nieuws geeneens haalt. wat weten we bijvoorbeeld nou van de moorden op Zuid Afrikaanse blanken of de 118 racistische wetten tegen hen?

 2. Er mogen zich wel meer bedrijven/winkels aanmelden om deze fantastische kans voor deze speciale doelgroep aan te bieden.

  • Mag ik vragen wat voor banen? Ik zie automatisering en zelfscans. Wat voor werk hebben we het hier over?
   Of willen ze gesubsidieerde werkkrachten?
   Geen idee waar ze mee bezig zijn

   • De zijlbedrijven (DZB) doet o.a. re-integratietrajecten maar zorgt ook voor werk voor mensen met verschillende beperkingen en dan zoeken ze in de buurt een werkgever die productieopdrachten heeft of ander soort passend werk dat al dan niet op locatie gedaan kan worden maar dat is verder niet beschreven inderdaad

   • Als je dat graga wil weten, dan had je even op de site van DZB kunnen kijken bijvoorbeeld.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Cor van der Velden

Je bent nu offline