Praat mee over het verkeersveiligheidsplan van Zoeterwoude

5

De gemeente Zoeterwoude vindt het belangrijk om de verkeersveiligheid in zowel het Dorp als de Rijndijk te verbeteren. Om in kaart te brengen welke wegen de komende periode veiliger gemaakt moeten worden organiseert de gemeente in februari twee bijeenkomsten rondom verkeersveiligheid. De resultaten van de gesprekken met inwoner zullen worden meegenomen in het op te stellen verkeersveiligheidsplan voor Zoeterwoude.

De bijeenkomsten zijn op dinsdag 4 februari (Gemeentehuis) en donderdag 13 februari (Goede Herder Kerk) vanaf 19.30 uur. Na een presentatie gaan medewerkers van de gemeente met groepjes Zoeterwoudenaren in gesprek over de gevaarlijkste wegen in het dorp. De avond wordt om 21.15 uur centraal afgesloten.

Vooruitlopend op het plan zullen de Noordbuurtseweg en de Hoge Rijndijk sowieso in de loop van 2020 worden aangepakt. “Ondanks verschillende maatregelen wordt er op beide wegen vaak te hard gereden en is de verkeerssituatie voor met name fietsers geregeld onveilig te noemen”, erkent verkeerswethouder Ruud Bouter.

De gemeenteraad heeft uiteindelijk het laatste woord over welke veiligheidsaanpassingen er in de komende periode zullen worden gedaan.

Delen

5 reacties

  1. Mitchel Berg

    Duuk Sietse verlichting op het Molenpad lijkt me een goed plan ! Er fietsen/lopen daar altijd lugubere types in het donker, mensen voelen zich niet meer veilig.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline