Ondergrondse Garenmarktgarage volgende maand open

36

Nog een paar weken en dan gaat de tweede grote parkeergarage in het centrum van Leiden open. Op 19 februari mag iedereen die nieuwsgierig is naar het ondergrondse bouwwerk onder de Garenmarkt een kijkje komen nemen. Te voet. Een dag later kan er vanaf 12.00 uur ook echt geparkeerd worden. In totaal biedt de Garenmarktgarage plaats aan 425 auto’s die op een van de vijf parkeerlagen een plekje kunnen zoeken.


Na ingebruikname van de garage gaat de aannemerscombinatie Besix – Dura Vermeer aan de slag met de inrichting van het plein zelf.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Spijker over de naderende opening van de Garenmarktgarage.

Delen

36 reacties

 1. Erik Rooijakkers

  O fijn, kunnen we er weer veilig langs fietsen zonder onderbetaalde verkeersregelaars die blij zijn dat ze onderdeel uitmaken van een maatschappij die hen vervloekt.

  • Giddeon Straal op

   Daarom fiets ik bij dat situaties altidj even om. Meestal veel sneller en zonder ergernis.
   Zoals mijn moeder atijd zegt: ‘je moet er niet over zeuren, je moet er wat aan doen’.

  • hoi erik, wat verdienen ze dan per uur.? Ik heb het zelf een tijdje gedaan en het verdiende niet verkeerd. wat is jouw feitelijke informatie dan. Of schrijf je maar uit je eigen frustratie en lul je maar wat. .

 2. Ruud Koet

  Mooizo en nu voorlopig geen braak meer in Leiden en al helemaal geen peperdure, ondergrondse parkeergarages meer aanleggen… Er gaan bijna toch geen mensen met auto’s peperduur parkeren, in een centrum waarvan bijna alle winkels weg zijn, of allemaal buitenlandse eettenten zijn….. De meeste mensen gaan eerdaags winkelen in het nieuwe Leidsenhage of in stadshart Zoetermeer, waar het parkeren gewoon gratis is en er veel meer leuke winkels zijn…..

  • Winkelen is Zoetermeer is beter, maar Leiden blijft het bezoeken waard! En wat de restaurants betreft: ze zitten avond aan avond vol (ook doordeweeks), dus er is blijbaar genoeg vraga naar.

  • maarten kersten op

   …..of gratis in Leiderdorp (Winkelhof), Stevenshof (Stevensbloem), Merenwijk (Kopermolen), Diamantplein. Bij Kooiplein een dubbeltje voor het eerste uur ! Maar alleen in/rond het noodlijdende winkelgebied in het centrum van Leiden betaal je de volle mep ! Daarom wil Partij Sleutelstad in de komende Parkeernota van Leiden in/rond de winkelgebieden in de binnenstad enkele uren gratis parkeren laten opnemen: 3 in het weekend (incl. nog even hapje eten, goed voor de Leidse horeca) en 1 uur op doordeweekse dagen. De gemeenteraad is aan zet.

   • Gewone burger in Leiden op

    Precies, je bent toch gek en beroerd als je vanaf de eerste seconde de volle mep mot betalen?? Gaat ten koste vd middenstand, leip beleid. Ondernemertje pesten, daar is dit demagogisch college goed in.

 3. Karel van Dungen op

  Mooi en dan gelijktijdig alle parkeerplaatsen op Rapenburg en Steenschuur opheffen. Het blijft vreselijk om te zien dat de auto’s daar het beste uitzicht hebben.

 4. Het azijn is weer in de aanbieding. Wat een kansloze zeikerds hier! Prachtige oplossing, beetje laat maar beter dan nooit. Nu Hooigracht nog mooi en dab einde 2020 hopelijk rust in de stad qua herinrichting. Wordt mooi!

 5. Word toch een beetje moe van alweer een interview met F(otomomentje) Spijker. De PR van die madame is nietsontziend, leuk hoor, met een helm op, stoer als vrouw in een mannenwereld. Het is allemaal een beetje te bestudeerd. En krijgen we nou ook weer een interview als die garage open is? En ook weer als de Garenmarkt geheel is ongericht? Deze mevrouw teert op de prestaties en beslissingen van voorgangers. En of die garage daar op de goede plek is, laat ik graag aan de direct omwonenden over.

  • Tsja, zo werkt de media nu eenmaal. Maar één troost: je hoeft het niet te lezen!

   • Fijn dat ik af en toe een oordeel mag geven over bestuurders, wethouders, boven-ons-gestelden, regenten. Maar je hoeft gelukkig helemaal niets te lezen. Je hoeft gelukkig nergens een mening over te hebben.

 6. Fijn dat de omwonenden nu ook hun auto in die parkeergarage mogen plaatsen tegen een laag parkeertarief. Dat was aanvankelijk niet het plan, maar er is intussen het inzicht bij gekomen dat die bewoners een alternatief moet worden geboden.

 7. Sandra Van Egmond

  Eindelijk en nu graag alle straten in het centrum weer voor vergunninghouders maken, zodat automobilisten zonder vergunning gedwongen worden te parkeren in de parkeergarages!

 8. Nee, Jan Goedhart, zo duur is parkeren in die garage ook weer niet: € 2.40 per uur. Dat parkeren in een parkeergarage in het centrum niet gratis is, zal toch niemand verbazen. Een parkeer vergunning voor het centrum is ook niet gratis.
  Ik ben het eens met Sandra van Egmond. Die parkeergarages zijn vooral bedoeld voor bezoekers. Die moeten daar voortaan hun auto neerzetten.

 9. ELB, die € 52 per jaar is voor een parkeervergunning voor de wijken buiten het centrum.

  • Een Leids burger op

   Zelfs een vergunning voor 46,20 euro per kwartaal is altijd nog goedkoper dan 2.40 euro per uur in de garage.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline