Leiderdorp herdenkt Holocaustslachtoffers bij oorlogsmonument

1

Leerlingen van de Koningin Julianaschool hebben gisteravond licht naar de Leiderdorpse begraafplaats gebracht. Daar werd bij het oorlogsmonument een tijdelijk lichtmonument onthuld door burgemeester Laila Driessen. Voorafgaand aan de onthulling werd een korte herdenking gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust.

Burgemeester Driessen: “We hebben vanavond met z’n allen op onze begraafplaats 75 jaar vrijheid herdacht. Dat 75 jaar geleden het concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz, hét internationale symbool voor de Holocaust, werd bevrijd. Ik vond het erg indrukwekkend om samen met de leerlingen te gedenken dat het 75 jaar geleden is, maar ook dat we 75 jaar vrijheid hebben hier in Nederland.”

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline