Olympische droom tafeltennisster Kim Vermaas valt in duigen

Het Nederlands damestafeltennisteam met daarin Kim Vermaas van het Leidse Scylla, heeft zich niet geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio. Tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi verloor Oranje dit weekend met 2-3 van Portugal. In april en mei zijn er nog twee individuele kwalificatietoernooien, maar de kans dat Vermaas zich via die weg weet te plaatsen voor de Spelen is nihil.

Het Nederlands team streed dit weekend met zeven andere teams om het laatste ticket voor de Olympische spelen. In de kwartfinale wachtte Portugal, waartegen zowel dubbel- als enkelspel gespeeld moest worden.

Vermaas boekte samen met de 47-jarige Li Jiao als eerste een dubbelzege. Na twee verliespartijen van Britt Eerland en één winst partij van  Li Jiao, stond het 2-2. In de beslissende wedstrijd trad Vermaas aan tegen Yu Fu. De nummer 41 van de wereld bleek een maat te groot voor de Leidse tafeltennisster uit Voorschoten (3-0), waardoor Nederland uiteindelijk met 3-2 verloor van Portugal.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline