Cultuur071 (uitzending 25-01-2020): Leiden 400, Paola Tuin & Rik van Boeckel en Dorpskerk Leiderdorp

In 2020 is het 400 jaar geleden dat de Mayflower400 naar Amerika voer, met aan boord de Pilgrims. Zij worden gezien als de grondleggers van de Verenigde Staten en hebben vandaag de dag circa 25 miljoen Amerikaanse afstammelingen (onder wie negen presidenten, inclusief Barack Obama). Voordat zij Plymouth Colony stichtten, brachten zij twaalf jaar in Leiden door, vrij van religieuze vervolging door de Engelse kroon.

Onder de naam Leiden 400 is er een programma ontwikkeld om de geschiedenis te herdenken. Michaël Roumen, programma directeur Leiden 400, en Jori Zijlmans, conservator museum de Lakenhal, zijn bij ons in de studio om te vertellen over deze herdenking. 

www.leiden400.nl

Joque Mulder in gesprek met Michaël Roumen en Jori Zijlmans over Leiden 400.

Op zaterdagmiddag 1 februari 2020 brengt productiebureau Chanson Noire ‘Je te veux’, een muzikaal literair programma rond het werk van Erik Satie met uitstapjes naar Gershwin, Michel Legrand en Manuel de Falla. 

Op deze dag wordt ook de 40-jarige vriendschap gevierd tussen Rik van Boeckel en Paola Tuin. Vandaag vertellen zij aan Jos Nijhof hoe zij elkaar hebben ontmoet, blikken zij terug op hun 40-jarige theatervriendschap en natuurlijk over het programma ‘Je te veux’. 

Zaterdag 1 februari 2020 15:00 – 17:00 uur.
Cultuurhuis Sijthoff
Doezastraat 1B 2311 GZ LEIDEN

Meer info: www.sijthoff-leiden.nl/

Jos Nijhof in gesprek met Rik van Boeckel en Paola Tuin over het programma “Je Te Veux”

De Dorpskerk in Leiderdorp bestaat dit jaar 400 jaar en dat wordt groots gevierd. Onder andere vinden er in februari en maart vier concerten plaats. In de studio zijn Tom Mentink en Martine Zoeteman. Beiden nauw betrokken bij de kerk en de organisatie van de herdenking. 

https://www.dorpskerk400.nl

Jos Nijhof in gesprek met Tom Mentink en Martine Zoeteman over het jubileum van de dorpskerk in Leiderdorp.

Hele uitzending:

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Redactie Cultuur071

Je bent nu offline