Sportakkoord Zoeterwoude naar volgende fase

Het sportakkoord voor de gemeente Zoeterwoude begint vorm te krijgen. Doel is sporten toegankelijk en meer vanzelfsprekend te maken. Sportformateur Jorrit Smit heeft de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met sportverenigingen en vrijwilligers. Op dinsdag 11 februari staat er een vervolgbijeenkomst gepland, waar een gezamenlijk actieplan moet worden opgesteld.

Alle betrokken zijn uitgenodigd om mee te denken over concrete plannen die Zoeterwoude sportiever, socialer en fitter kunnen maken. Dat kan gaan om het delen van accommodaties of het organiseren van activiteiten om nieuwe doelgroepen te bereiken. Ook het versterken van sportorganisaties behoort tot de mogelijkheden, net als het instellen van flexibel lidmaatschap van sportverenigingen om de drempel voor aanmelding te verlagen.

De plaatselijke sportakkoorden zijn uitwerkingen van het Nationaal Sportakkoord. Dit akkoord moet sporten voor jong en oud aantrekkelijk en laagdrempelig maken in heel Nederland. Zoeterwoudenaar Jorrit Smit is op verschillende plaatsen in Nederland betrokken bij initiatieven om dit akkoord uit te werken, en ook in zijn eigen woonplaats Zoeterwoude.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Cor van der Velden

Je bent nu offline