Leiderdorpse raad hecht sterk aan brandweervrijwilligers

Het behoud van vrijwilligers bij de brandweer mag van de Leiderdorpse gemeenteraad best wat prominenter terug komen in de plannen van de Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM). Dat bleek deze week bij de bespreking van het Regionaal Beleidsplan van de VRHM voor de komende jaren. Ook burgemeester Driessen toont zich vol lof voor de brandweervrijwilligers die er samen met enkele vaste krachten voor zorgen dat er bij de Leiderdorpse kazerne bijna nooit brandweerwagens uit de dienst gehaald hoeven te worden. Dat gebeurt als er niet voldoende manschappen beschikbaar zijn. Op een uitrukkende wagen moeten nu nog zes mensen mee.

Chris de Waard in gesprek met burgemeester Laila Driessen over de rol van brandweervrijwilligers in Leiderdorp.

Brandweer naar Leiden
De kazerne in Leiderdorp gaat op termijn dicht, net als die in Oegstgeest. Als de brandweer in Leiden is verhuisd van de kazerne in de Merenwijk naar de nieuwbouw die aan de Schipholweg moet komen, is dat de plek van waaruit de brandweer ook zal uitrukken bij incidenten in Leiderdorp en Oegstgeest. Wanneer dat is, is nog niet duidelijk. Het proces heeft al enkele keren vertraging opgelopen. “En nu is er weer iets met de parkeernorm die niet klopt bij de geplande nieuwbouw”, weet de Leiderdorpse burgemeester Laila Driessen die sowieso het liefst had gezien dat de eigen kazerne gehandhaafd zou worden. “Maar dat besluit is al genomen voor mijn komt als burgemeester.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline