Fietser aangereden door taxibusje

10

Een fietser en een taxibus zijn rond 19.30 uur vanavond op de kruising van de Witte Singel met het Noordeindeplein in Leiden met elkaar in botsing gekomen. De fietser is door ambulancepersoneel gecontroleerd maar hoefde niet te worden vervoerd naar het ziekenhuis. Wie schuldig is aan de aanrijding, wordt nog uitgezocht.

Delen

10 reacties

 1. Frits Vreewijk op

  Ik weet inderdaad net wie de veroorzaker van het ongeval is. Wat ik wel weet, is dat deze kruising erg onoverzichtelijk is. Komende vanaf de Witte Singel kun je amper linksaf, richting het spoor, kijken, om te zien of er verkeer aan komt. Dit komt omdat er direct een verhoging is, veroorzaakt door de brug. Vanaf rechts komen er veel fietsers, die zonder richting aan te geven de Witte Singel op gaan.
  Al met al een gevaarlijke, drukke kruising. Verkeerslichten of een rotonde zouden wellicht een oplossing zijn.
  Beterschap voor het slachtoffer.

  • Dan kun je wel overal in de stad verkeerslichten en rotondes neerkwakken. In de Oosterkerkstraat zit ter hoogte van het gezondheidscentrum ook zo’n verhoging in het wegdek vanwege een brug waardoor je komende vanaf zijstraten niet kunt zien wat voor verkeer er aan komt geraasd. Niks aan te doen, dergelijke verkeerssituaties ontkom je niet aan bij oude historische binnensteden met veel grachten en bruggen.

   • Het nogal onoverzichtelijke en drukke kruispunt Witte Singel / Noordeindeplein is van een heel andere orde, met veel meer gemotoriseerd en ongemotoriseerd verkeer. Noordeinde/Haagweg is een drukke uitvalsweg en van Witte Singel komt veel meer verkeer dan uit de zijstraatjes van de Oosterkerkstraat. Het kruispunt ligt trouwens buiten de historische binnenstad. De zichtbelemmerende verhoging waar Vreewijk op doelt is die van de Haagbrug, nog iets verder buiten het centrum.
    Verkeerslichten zouden dit kruispunt veel veiliger maken.

 2. Ik ben hier ook een keer aangereden, ik ging op de fiets van het noordeinde links de Witte Singel op. De auto, kwam van de Witte Singel en gaf me geen voorrang. De automobilist reed daarna gewoon door, ik een gebroken teen!
  gevaarlijk kruispunt.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline