Deelnemers Leiden Jazz Award bekendgemaakt

De deelnemers aan de muzikale strijd om de Leiden Jazz Award zijn bekendgemaakt. De bekendmaking valt in de Leidse blues- en jazzweek, waarin de jazz bijzonder in de belangstelling staat, met allerlei muzikale evenementen in de stad. Acht studenten van Nederlandse conservatoria zullen zich op 13 en 27 februari in de stadsgehoorzaal van hun beste kant moeten laten zien om de finale op 22 maart te halen. De deelnemers komen uit verschillende landen, onder meer uit Korea, Israël en Groot-Brittannië, en bespelen diverse instrumenten, waaronder saxofoon, gitaar en kaval, een soort fluit. Een volledig overzicht van de deelnemers en het programma staat op de website van de Leiden Jazz Award.

De Leiden Jazz Award is in 2009 in het leven geroepen door de Stichting Leidse Jazz Geschiedenis en is inmiddels aan zijn twaalfde editie toe. Van de acht deelnemers gaan er vier door naar de finale. De winnaar krijgt niet alleen een geldprijs, maar ook de kans om zelf een CD uit te brengen. Alle finalisten krijgen de mogelijkheid in de regio Leiden op te treden.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Cor van der Velden

Je bent nu offline