BSO Teddy Kids komt in actie voor Australië

De internationale buitenschoolse opvang Teddy Kids organiseert binnenkort de tweede jaarlijkse fundraising en deze keer wordt er actie gevoerd voor de slachtoffers die getroffen zijn door de bosbranden in Australië. Teddy Kids organiseert op zaterdag 8 februari allerlei activiteiten, bedoeld voor jong en oud, om zo veel mogelijk geld in te zamelen.

“Iedereen kan een verschil maken. Het is zó belangrijk dat mensen hierbij betrokken worden”, vertelt Zachar Tolmachev, één van de initiatiefnemers van de actie. “Kun je je voorstellen: een miljard dieren dood, veel mensen geëvacueerd en een oppervlakte twee keer zo groot als Nederland in brand”, benadrukt Tolmachev. “Ongelofelijk.”


Kim van Niekerk in gesprek met Zachar Tolmachev en Larissa Jones van Teddy Kids.

Hulp voor Australië
Vorig jaar zette Teddy Kids zich in voor een land in Afrika en dit jaar is de keuze gevallen op Australië. “We hebben zo veel verschillende families van over de hele wereld en onze leid(st)ers zijn net zo divers. Larissa is één van onze hoofdleidsters en zij komt zelf uit Australië”, vertelt Tolmachev. “Klopt, ik heb mijn hand opgestoken”, begint Larissa Jones, medewerkster van Teddy Kids en mede-initiatiefneemster van de actie. “Het geld is bedoeld voor de brandweermannen, de slachtoffers en natuurlijk voor de dieren. Dichtbij mijn huis in Australië heb ik een Koala Hospital, oftewel een opvang voor koala’s. Ik ben daarmee opgegroeid en ik weet dat het geld rechtstreeks naar de koala’s gaat”, legt zij uit.

Activiteiten
Verschillende activiteiten vinden plaats op de betreffende dag. Zo is er een sponsorloop en er zijn veilingen die gesponsord zijn door diverse bedrijven. Daarnaast zijn er workshops voor jong en oud. Veel activiteiten, zoals de barbecue en de workshop haren vlechten, staan in het teken van de Australische sfeer. “Het maakt niet uit hoe mensen ons steunen, het punt is om er betrokken bij te worden”, legt Tolmachev uit. Hij benadrukt ook dat het juist belangrijk is om kinderen bewust te maken van problemen in de wereld, zodat zij betrokken wereldburgers worden. “We hebben plezier in het regelen van dit soort dagen om de wereld te helpen”, voegt Jones hier nog aan toe.

Praktische informatie
Teddy Kids organiseert de verschillende activiteiten op zaterdag 8 februari vanaf 14.00 tot 20.00 uur in de vestiging aan de Lorentzkade 15A in Leiden. Iedereen is van harte welkom om langs te komen. Het is ook mogelijk om te doneren via de website van Teddy Kids.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Kim van Niekerk

Redactrice Sleutelstad.

Je bent nu offline