Winkeliers Hooigracht balen van borden: straat gewoon open

11

Winkeliers die hun bedrijf aan de Leidse Hooigracht hebben, zijn diep ongelukkig met de bebording die de gemeente Leiden langs verschillende Leidse invalswegen heeft geplaatst. Daarop staat met enorme koeienletters dat de Hooigracht dicht is. Maar dat klopt helemaal niet. De herinrichting van het deel centrumroute waarvan de Hooigracht deel uitmaakt is weliswaar begonnen, maar er wordt voorlopig alleen gewerkt tussen de Klokpoort en de Ing. Driessenstraat. Ook als het werk zich naar verwachting rond april verplaatst naar de Hooigracht zelf, blijft steeds één rijbaan open, waardoor alle bedrijven bereikbaar blijven.

Chris de Waard in gesprek met voorzitter van de winkeliersvereniging in oprichting over de foutieve bebording.

Van Ginkel heeft inmiddels van de aannemer gehoord dat de borden aangepast zullen worden: “Ik geloof dat ze er een bordje onder gaan hangen met de tekst ‘bedrijven bereikbaar’, maar ik begrijp niet dat dit zo mis kan gaan. We zijn al zo lang met de gemeente aan het praten over het belang van de bereikbaarheid tijdens de herinrichting en dan gaat het toch weer fout.”

Delen

11 reacties

  1. De stommerds van de gemeente/aannemer! De Hooigracht is normaal bereikbaar en moet dat ook blijven. WEG met die borden. Misschien kunnen ze borden neerzetten met de tekst ‘Gemeentehuis gesloten’? En het is ook nog zo!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline