Viermaal goud voor Gymsport Leiden bij districtskampioenschappen

2

Bij de districtskampioenschappen voor de 1e divisie Ritmische Gymnastiek zijn er door gymnasten van Gymsport Leiden maar liefst vier gouden medailles gewonnen. Ook werden er nog een aantal zilveren en bronzen plakken binnengesleept. De wedstrijden vonden dit weekend plaats in Dordrecht.

Deze diashow vereist JavaScript.

De kampioenschappen startten met een wedstrijd voor de mini’s, de allerjongste gymnastes. Voor velen was dit hun allereerste wedstrijd. De hele groep werd daarom beloond met eremetaal: een gouden, zilveren of bronzen medaille. Zo ook de meisjes uit Leiden: Julia-Sedna (goud), Chalea (zilver), Ava, Kate en Fien (allen brons).

Het ochtendprogramma werd vervolgd met de wedstrijd voor de benjamins en pré junioren. Beide groepen deden een oefening zonder materiaal. De benjamins deden daarbij een oefening met bal en de pré junioren met touw. De Leidse gymnasten scoorden goed: goud was er voor tweedejaars benjamin Jildes Han en brons voor Prisha Sane. Bij de eerstejaars pré junioren was er goud voor Emily Hendrikse en zilver voor Sofia Hervas Larano.

Ook in het middagprogramma was er een districtskampioene: Matilde Monteleone werd eerste bij de junioren. Haar leeftijdsgenote Neda Lossifov werd derde. Brons was er eveneens voor seniore Taisiya Shulga.

Een extra wedstrijd was er dit jaar voor groepen. Gymsport Leiden was met maar liefst met drie groepen vertegenwoordigd en tweemaal was er eremetaal: de pré junioren, bestaande uit Emily, Emily, Jildes en Sofia wonnen goud. De senioren, bestaande uit Matilde, Neda, Anouk, Anja en Robin wonnen zilver. De benjamingroep, bestaande uit Victoria, Ariana, Julia-Sedna en Julia, eindigde net naast het podium op de vierde plaats

Ritmische Gymnastiek
Bij Ritmische Gymnastiek laten gymnasten op het ritme van muziek hun lenigheid zien met gebruik van de materialen lint, knotsen, bal, touw en hoepel. De gymnasten van het selectieteam van Gymsport Leiden vertegenwoordigen de club in de 1e en 2e divisie op nationale en internationale wedstrijden en toernooien. Er is ook een afdeling voor recreanten.

 

Delen

2 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline