Olympische roeiploegen krijgen vorm: Röell in vierzonder en Broenink verlaat de skiff

1

Hoewel veel Nederlandse boten zich al hebben geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio deze zomer, hebben de roeiers zelf dat nog niet. De komende maanden wordt steeds duidelijker welke roeiers in welke boten plaatsnemen en dat geldt ook voor de Leidse toproeiers. Inmiddels is bekendgemaakt dat Boudewijn Röell van Asopos de Vliet plaatsneemt in de vierzonder (M4-) en Stef Broenink van Njord verruilt de skiff voor de dubbeltwee (M2x).

De keuze om Broenink, ook wel ‘Het beest van Njord’ genoemd, in de dubbeltwee te plaatsen, is opmerkelijk. Broenink gooide afgelopen jaar namelijk hoge ogen met zijn prestaties in de skiff. Daarmee werd hij tweede op het EK, vijfde op het WK en hij plaatste de boot voor Tokio. Bondscoach Eelco Meenhorst is echter van mening dat Broenink samen met Melvin Twellaar een dusdanig sterk koppel vormt, dat er serieuze medaillekansen op de Spelen zijn in de dubeltwee.

Röell zat tijdens de vorige Olympische Spelen nog in de Holland Acht en won daarmee brons. In 2019 werd hij in de vierzonder geplaatst en dat blijft wat betreft bondscoach Mark Emke voorlopig zo. De huidige Holland Acht werd namelijk tweede tijdens het afgelopen WK en de samenstelling van die boot blijft ongewijzigd. Voor Röell en de overige bemanning van de vierzonder ligt er nu de taak om de boot te kwalificeren voor Tokio. Met een zevende plaats tijdens het WK in 2019, is de nationale kwalificatienorm nog niet gehaald.

Boudewijn Röell. (Foto: Topsport Leiden / Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com).

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline