Nieuwe wethouder Leiderdorp op stap met straatjutters

3

D66-wethouder Rik van Woudenberg die vorige week aantrad n het nieuwe college van VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie-SGP heeft zijn eerste werkweek in Leiderdorp erop zitten. Gisteravond voerde het voor het eerst het woord tijdens de vergadering van het Politiek Forum, maar ik het dorp was hij al eerder te zien. Zo ging hij afgelopen vrijdag in gepaste kleding mee met de Straatjutters Leiderdorp om zwerfvuil te rapen. En dat beviel hem goed.

Chris de Waard in gesprek met de Leiderdorpse wethouder Rik van Woudenberg over zijn eerste werkweek.

De straatjutters namen dit keer een gebied onder handen rond winkelcentrum Santhorst. Er werd gestart met koffie en appeltaart bij de Albert Heijn supermarkt, daarna ging de groep aan de slag. “Veel vuurwerk, maar ook erg veel sigarettenpeuken en zelfs een schoen”, soms Van Woudenberg op als we hem vragen wat de opruimactie zoal opleverde.

Eerstvolgende opruimacties

Komende zaterdag, 25 januari, gaan de straatjutters wederom op pad. Dan wordt de Vogelwijk aan een opruimbeurt onderworpen. Ook op vrijdag 31 januari wordt er gejut.

Delen

3 reacties

  1. Cees Mentink op

    Goed initiatief, de Straatjutters.
    Een voorbeeld om dicht bij huis zelf
    de boel een beetje netjes te houden.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline