Brandweer bevrijdt wandelaar uit drijfzand Zwethof Zoeterwoude

8

Op de plek aan de zuidzijde van Zoeterwoude-Dorp waar in de tweede helft van 2020 gestart gaat worden met de bouw van De Zwethof heeft de brandweer zondagmiddag een wandelaar bevrijd uit het drijfzand. De wandelaar liep met haar echtgenoot door de Zoeterwoudse polder en probeerde het weiland tussen de dr. Kortmannstraat en de Zuidbuurtseweg te doorkruisen. Hierbij kwam de vrouw vast te zitten in drijfzand. Nadat het paar via 112 alarm had geslagen is de vrouw door de brandweer uit haar modderige situatie bevrijd. Een opgeroepen ambulance keerde zonder patiënt terug naar de centrale; de vrouw is niet gewond geraakt.

Het weiland naast woon- en leefgemeenschap Swetterhage maakte tot 2019 deel uit van Boerenlandpad Balkengat. Ondanks dat de Stichting Land van Wijk en Wouden, die de Boerenlandpaden beheert, de wegbewijzering heeft aangepast en het bouwterrein met hekken is afgezet, kwam het echtpaar op het omgeploegde weiland terecht. “We volgden het pad en namen blijkbaar een verkeerde afslag”, verklaarden zij tegenover de brandweer.

Nieuwbouwproject Zwethof bouwt 40 huizen op de plek van het weiland. Vooruitlopend op de bouw wordt het terrein momenteel voorbereid. De wijziging van het bestemmingsplan van het weiland had flink wat voeten in aarde. De provincie heeft lange tijd geprobeerd om de plannen tegen te houden waarna de gemeente naar de rechter stapte. Begin 2019 stelde de Raad van Staten de gemeente Zoeterwoude in het gelijk en was er groen licht voor De Zwethof.

Delen

8 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline