Leiderdorpse VVD-fractievoorzitter Bart Hoenen verlaat politiek

11

Nu de rust is weergekeerd in de Leiderdorpse gemeenteraad is voor VVD-fractievoorzitter Bart Hoenen het moment gekomen om afscheid te nemen van de politiek. Het voornemen om te stoppen had hij al geruime tijd, maar hij wilde dat eigenlijk nog even uitstellen. Het opblazen van de coalitie door de Lokale Partij Leiderdorp afgelopen november en de daarop volgende onderhandelingen die nu tot een nieuwe coalitie hebben geleid, maken dat hij het nu een geschikt moment vindt om na tien jaar te stoppen. “Dat is een lange periode”, zegt Hoenen tegen Sleutelstad. “En ik vind dat raadsleden niet te lang moeten blijven zitten.”

In de komende raadsvergadering op 27 januari kondigt hij officieel zijn vertrek aan, nadat hij afgelopen dinsdag al zijn collega-fractievoorzitters informeerde. Hij stopt dan ook per direct en wordt opgevolgd door Frank van Noort die bij de vorige verkiezingen op plek 5 stond. Van Noort wordt in de raad van 2 maart beëdigd.

Verslaggever Robbert van Cleef in gesprek met VVD-voorman Bart Hoenen die de Leiderdorpse politiek binnenkort verlaat.

 

Delen

11 reacties

 1. Ik droom wel eens: “VVD verlaat politiek”. Maar dan wordt ik wakker in het gure neoliberale klimaat, waarin de vrije marktwerking al het kwetsbare kapot gemaakt heeft.

  • Alsof de vrije markt door de VVD is veroorzaakt. In de jaren negentig was het hele spectrum zo’n beetje voor de vrije markt, met name omdat het de landen in Europa ineens heel veel (verkoop)kapitaal en btw opleverde wat ze verleidde tot enorme (des)investeringen. PvdA, D’66 en CDA deden even hard mee. Neoliberalisme is iets dat 75% van het politieke speelveld beheerst, niet alleen een VVD.

   • René Dentener op

    Welnee Goossens, dit is precies wat er allemaal mis is met de bitterballenclub van Markje en Klaas. Een partij die het belangrijker vindt om een milieuvervuilend formule-1 circuit in Zandvoort aan te leggen dan een behoorlijk niveau van (ouderen)zorg te bieden in Nederland is wel degelijk van alles aan te rekenen. Kennelijk is jouw geheugen van korte duur. De smeerlapperij van de privatisering van de zorg is ingezet door meneertje Frank de Grave van de VVD toen die minister was. Vervolgens werd in het kader van de bezuinigingen en efficiency de zorg nog verder uitgekleed onder Rutte I, II en III. Daar ondervinden we nu dagelijks de problemen van, doordat ouderen kunnen verrekken na de sluiting van verzorgingstehuizen en hun kinderen worden opgezadeld met 24-uurs zorg thuis voor hun bejaarde ouders. Prachtig hoor, dat mensen zo lang mogelijk thuis moeten wonen. Het is gewoon een ordinaire bezuinigingsmaatregel geweest van een stel neoliberale kl…zakken in Den Haag aangevoerd door de VVD, die trouwens ook een heleboel andere beleidsterreinen zoals jeugdzorg over het hekje van de gemeenten hebben geflikkerd zonder een budget erbij te geven. Lekker makkelijk, zoek het maar uit.

 2. Daar kan de VVD alleen maar van vooruit gaan. Een volkomen ongeschikte figuur als fractievoorzitter, die de afgelopen maanden aangetoond heeft dat politiek zijn ‘ding’ niet is. Wanneer Martine hem opvolgt zal dat naar ik vermoedt de beschaving bij de Leiderdorpse VVD (in het debat) weer terugbrengen van platvloers en onbehouwen naar verstandig en inhoudelijk. Een welgemeende felicitatie aan de VVD Leiderdorp dus.

 3. Cees Mentink op

  Een raadslid wordt voor 4 jaar gekozen.
  Tussentijds vertrek neigt naar kiezersbedrog.

 4. Tien jaar als raadslid te lang? Waarom dan verkiesbaar gesteld in 2018 en niet gezegd dat hij halverwege zou opstappen? Commissariaatje ergens, directeurtje geworden ergens anders of dikbetaald managertje spelen? Fijn dat dit soort mensen de kiezers zo serieus neemt. Jakkiebah.

 5. Er is daar bijna wekelijks iemand die opstapt of stopt. Wat is er in Leiderdorp aan de hand . Zeldzame situatie. Ligt het soms aan de burgemeester?

 6. 1 Voordeel is er wel. Hij scheidt zich niet af in een eigen splinterpartij, voor de rest lijkt het op de landelijke trend. Wie weet wat Klaas Dijkhoff nog gaat besluiten…..

  • ex VVD stemmer op

   De Vroempartij kan beter voordat er over de poppetjes wordt gepraat beter eerst eens introspectie plegen over welke politiek-inhoudelijke koers ze de komende jaren willen varen, want de naald op hun politieke kompas heeft zo langzamerhand in alle richtingen uitgeslagen. De partij van de visieloze bureaucraat Rutte en zijn pragmatische hulpje Dijkhoff is de weg kwijt geraakt in het politieke versnipperde landschap van de Tweede Kamer. De ledenleegloop dendert in rap tempo voort richting nieuwkomers als Baudet die zich wel duidelijk profileren met uitgesproken standpunten. Zelfs oud-VVD coryfee en erelid Hans Wiegel uit tegenwoordig in de Telegraaf openlijk kritiek op een partij die niet meer congresseert, maar festivals ziet als ledenvertegenwoordiging. https://www.telegraaf.nl/lifestyle/1983866463/vvd-coryfee-hans-wiegel-weet-niets-meer-van-zijn-infarct-ze-vonden-me-in-bed

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline