Nieuw systeem ondergrondse fietsenstalling station Leiden Centraal

De ondergrondse fietsenstalling bij station Leiden Centraal aan de kant van het LUMC werkt sinds kort met een nieuw systeem om gebruikers naar vrije plekken te verwijzen: sensoren houden voortaan de lege en bezette plekken bij. Hierdoor kunnen fietsers gemakkelijker en sneller een plaats vinden voor hun fiets.


Bij de ingang, aan de buitenkant van de fietsenstalling, is te zien of er nog plekken beschikbaar zijn en hoeveel. Fietsen mogen niet langer dan twee weken aaneengesloten in een fietsenrek in het stationsgebied staan. Op dit moment wordt het systeem nog getest, maar binnenkort wordt ook bijgehouden hoe lang een fiets op één plek staat. Zodra dit wordt bijgehouden, wordt er niet langer meer gewerkt met de huidige gekleurde fietslabels.

Meer soortgelijke systemen in de toekomst
Ook in de fietsenstalling onder nieuwbouw Lorentz, die dit voorjaar zal openen, wordt het nieuwe systeem toegepast. De gemeente is van plan om dit systeem ook bij nieuwe toekomstige fietsenstallingen in te voeren.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Kim van Niekerk

Redactrice Sleutelstad.

Je bent nu offline