Man uit Voorschoten aangehouden voor opzettelijk hinderen ambulance met spoedrit

42

De politie heeft donderdag een 34-jarige man uit Voorschoten aangehouden voor het opzettelijk hinderen van ambulancemedewerkers tijdens hun werkzaamheden op het Buizerderf in Voorschoten. Eerder op de middag waren de automobilist en de ambulance elkaar op de weg tegengekomen. De man was het niet eens met een verkeersmanoeuvre van de ambulance en wilde daar verhaal voor halen.

Terwijl het ambulancepersoneel een patiënt uit een woning naar de ambulance bracht, blokkeerde de man met zijn auto de ambulance. Na een paar minuten hinderlijk oponthoud kon de ambulance, met spoed, richting het ziekenhuis wegrijden. De man bleef de ambulance hinderen door met zijn auto zeer langzaam voor de ambulance te gaan rijden. Pas toen de ambulance meer ruimte op de weg kreeg wist de ambulancechauffeur de auto passeren.

Aan het eind van de middag werd de man aangehouden als verdachte van het hinderen van hulpverleners. Na verhoor is hij weer vrijgelaten en kreeg hij een proces-verbaal mee. Op een later moment moet hij zich verantwoorden voor de rechter-commissaris. De maximumstraf voor het hinderen van hulpverleners is per 15 december 2019 omhoog gegaan van één naar drie maanden. In de nieuwe wetgeving maakt het voor de strafbaarheid niet meer uit waar het hinderen van hulpverleners gebeurt.

Delen

42 reacties

 1. Remko Berkhout

  Boete en weer naar huis. Naast het hinderen en in gevaar brengen van hulpverleners, ook nog een persoon met medische noodzaak de hulp hinderen.
  Met auto. Dus, rijbewijs afnemen, hij heeft van zijn auto een wapen gemaakt.
  En paar jaar cel voor poging doodslag

 2. Ongelofelijk! In plaats van minstens een week vooruit brommen met pv naar huis gestuurd. Als je dit wil uitbannen, sluit dit soort disfunctionele idioten dan gewoon eens drie maanden op!

 3. Summer Autum

  Nou dan spoor je niet. Je ziet toch dat er een patiënt in de ambulance wordt ingedreven, ga je toch niet hinderen. Mag hopen dat hij in de toekomst een ambulance nodig zal hebben , en hij krijgt het ambulance personeel die hij nu dwars zat. Schamen zal die en kapot, want zij mogen niet hem dwarszitten

 4. Sonja De Graaf

  Echt een kwestie van leeghoofdigheid…. wat een idioot zeg… ik hoop dat ie een fikse boete krijgt en een rijverbod en levenslang weigering van ambulance hulp … het zal je gezinslid maar zijn…. hopelijk is alles goed gekomen met de patiënt

 5. Carla van Kuijeren

  Voorlopig naar huis, belachelijk. De wereld is gek aan het worden! Weer zo iemand die normen en waarden en respect aan zijn laars lapt. Het is maar goed dat niemand hoort wat ik nu denk.🤬

  • Een Leids burger op

   En nu maar hopen dat hij later er niet alsnog met een taakstraffie af zal komen….

  • nou misschien een beetje, het zit meer in het hoofd geen controle over emoties, impulsiviteits en empatische problemen, met zijn 34 hadden die connecties al eigenlijk volledig gevormd moeten zijn jaren eerder. Dit zou best weleens een bajes klant kunnen worden.

   • Interessante gedachte R.
    dergelijk verband schijnt ook te bestaan tussen mishandeling in de jeugd en latere dierenmishandeling. Hoewel dat bij Pistolen Paultje juist contrair is.
    Bij de gerechtelijke uitspraak komen we het wellicht te weten.

    • Er is ook een verband met dierenmishandeling en psychopatische moordenaars, dit is overigens niet een indicator van wat volgt maar terugkijkend hebben veel dat gedaan Ik zag ooit een docu over een neuroloog(?) die onderzocht de opmaak van hersenen van psychopaten en nu bleek dat je het niet altijd zag op de scan omdat je of wordt geboren met die “afwijkende” hersenen of het door een hele slechte jeugd/levensloop komt. Wanneer ze beide hadden waren dat de gevaarlijkste ook. Echter die neuroloog had ook zijn eigen hersens gescand en bleek ook die “psycho” opmaak te hebben alleen hij had een goede jeugd gehad. Tijdens interviews door de maker vd docu vertelde zijn naaste familie en vrienden ook regelmatig bang van hem te zijn als hij kwaad werd. Hij vond het zelf een beetje opmerkelijk maar het boeide hem niet zo wat anderen daar van dachten en dat is nou precies een psychopatische houding. Ik dacht namelijk eerst “Huh hij is helemaal niet geschrokken en laat zonder schaamte toe dat dat nu de wereld in gaat via die docu” maar zo`n typ kan dat geen reet schelen natuurlijk, die zal die gedachtes geeneens hebben.

 6. Angela Wanders

  Een reactie op hetzelfde bericht ergens anders op fb vond ik wel passend; als hij zelf een keer heel dringend hulp nodig heeft; heb dan ook geen haast, heel rustig erheen rijden. Mochten jullie te laat zijn, het is jullie vergeven.

 7. Sommige mensen denken echt dat de wereld alleen om hen draait. Ik hoop dat een strenge straf hem wakker schut.

 8. Daniella Ophorst

  Je zou toch overwegen om een ambulance van buiten een dermate Ben Hur make-over te geven dat hij zo’n hufter he-le-maal aan spanen kan rijden… en intussen rustig zijn patiënt naar het ziekenhuis kan brengen.

 9. Een idioot met een kort lontje
  Jammer dat er daar zoveel van op de weg zitten tegenwoordig.
  Misschien is een intelligentietest bij het rijexamen toch zo gek nog niet

 10. Burger zonder Steunkousen op

  En weer geen enkele reactie van de bevolking van Voorschoten waarin dit debiele gedrag wordt afgekeurd. Het wordt tijd dat zij zich ook eens gaan uitspreken tegen hun dorpsgenoten die zich zo zwaar misdragen. De rest van Nederland is het spuugzat met dat volk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline