Informatieavond 20 januari over verduurzamen eigen woning of huurhuis

3

Samen met mensen uit je straat of wijk, kun je meer bereiken. Dat is wel het motto van de wijkambassadeurs van GaGoedLeiden. Caroline Piet is wijkambassadeur in Tuinstad/Staalwijk en helpt haar buurtgenoten graag bij het verduurzamen van hun woning. “Er zijn veel kleine maatregelen die je zelf kunt nemen als het gaat om isolatie, maar je kunt ook samen inzetten op grotere projecten waarvoor je ook subsidie kunt aanvragen.”

Maandag 20 januari organiseert Caroline Piet samen met de wijkverenigingen van Tuinstad/Staalwijk en Vreewijk een informatieavond over wat er allemaal mogelijk is. Er komen sprekers van het Duurzaam Bouwloket, die leggen uit waarvoor je bij hen terecht kunt als je wilt gaan verbouwen of renoveren, Erfgoed Leiden over hoe je bijvoorbeeld een Rijksmonument beter kunt isoleren, en iemand van woningcorporatie Ons Doel over wat je als huurder kunt doen en waarvoor je bij de corporatie kunt aankloppen. Inloop is vanaf 19.30 uur in de Lentezaal in de Leidse Lente aan de Haagweg 4. Programma begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom, ook inwoners van andere wijken.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Caroline Piet over verduurzamen van je eigen woning of huurhuis.

De informatieavond is gericht op praktische oplossingen waar je snel mee aan de slag kunt en ook een gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen en van elkaar te leren. En wellicht samenwerkingen op te zetten om grotere projecten aan te pakken. Voor veel duurzaamheidsinitiatieven is lokaal of landelijk subsidie te krijgen, maar het aanvragen daarvan is soms best een klus. Het tweede deel van de avond is dan ook bestemd voor overleg aan thematafels waar mensen van elkaar kunnen horen wat de mogelijkheden zijn.

“Er zijn verschillende redenen waarom mensen hun woning willen verduurzamen”, vertelt wijkambassadeur Piet, “mensen willen meer comfort, dus geen koude tocht van een raam met enkel glas, of ze willen geld besparen op hun energierekening of ze doen het vooral uit ideologische overwegingen. Alle beetjes helpen, zeg ik dan.”

Kijk voor meer informatie op de website van GaGoedLeiden, daar staat ook wie in jouw wijk de wijkambassadeur duurzaamheid is.

Meer informatie over de bijeenkomst op 20 januari vind je via deze link.

 

Delen

3 reacties

  1. Lai Wah

    Hm, geld steken in een huurhuis. Misschien iets voor de woningbouwverenigingen om eens over na te denken. Zonder de huur nog meer op te hogen.

    • Geraldine vels op

      Ja, waaom zou je zelf er iets aan doen heh. Lekker afhankelijk blijven en vingertje wijzen. Je kunt ook maatregelen treffen die niet perse aan de woning vast zitten. Maar ach, het is veel makkelijker om het af te schuiven natuurlijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline