Interview met Herman Koch over nieuwe roman ‘Finse dagen’

2

Schrijver Herman Koch wordt op donderdag 23 januari geïnterviewd in boekhandel Kooyker in Leiden. Sebastiaan van Loosbroek, redacteur bij het universiteitsblad Mare, stelt in het interview voornamelijk vragen over Koch’s nieuwste roman ‘Finse dagen’ die eerder deze maand verschenen is.

Finse dagen
‘Finse dagen’ is een autobiografische roman over de tijd waarin Koch op 19-jarige leeftijd besloot om Nederland te verlaten en te werken in de Finse bossen. Hoewel dit positief klinkt, was het tegendeel waar. Vlak voordat Koch naar Finland vertrok, overleed zijn moeder. Hij vluchtte van zijn vader en diens nieuwe vriendin. Veertig jaar later keert Koch terug naar Finland. Hij loopt tegen een dichtbundel aan die naar zijn eerdere verblijf verwijst. Zijn eigen geschiedenis neemt hij onder de loep en daar is ook zijn roman op gericht. De roman gaat voornamelijk over volwassen worden, rouw en wat gezegd moet worden of wat juist verzwegen moet blijven.

Praktische informatie
Het interview wordt gehouden op donderdag 23 januari in boekhandel Kooyker in de Breestraat in Leiden. Het begint om 19.30 uur en toegang is gratis. Aanmelden is mogelijk door te mailen naar info@kooyker.nl of door te bellen naar 071-3040130.

Delen

2 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Kim van Niekerk

Redactrice Sleutelstad.

Je bent nu offline