Energiecoaches Duurzame Energie Merenwijk gaan de regio in

6

Op initiatief van de bewonersgroep Duurzame Energie Merenwijk (DEM) zijn dertien vrijwilligers opgeleid tot energiecoach. Met een financiële bijdrage van de Rabobank Katwijk-Leiden voor de opleiding gaan de coaches aan de slag om de inwoners in de regio te helpen hun huis duurzamer te krijgen en de energierekening lager.

De vrijwillige energiecoaches hebben het antwoord op vragen over isoleren, zonnepanelen, warmtepompen en diverse andere kleine en betaalbare energie besparende maatregelen. Het werkterrein van de coaches beperkt zich niet alleen tot de Merenwijk. In totaal gaan er acht vrijwilligers in Leiden aan het werk. Ook in Leiderdorp (twee), Oegstgeest (één) en Katwijk (twee) zijn de coaches actief.

Voorzitter Van Duurzame Energie Merenwijk Tjitske Veldkamp hoopt dit jaar nog meer energiecoaches te kunnen opleiden: “De Merenwijk alleen al heeft 6.000 woningen. Willen we al die bewoners bereiken, dan is er meer nodig dan deze dertien mensen, hoe enthousiast ze ook zijn. Dus we gaan op zoek naar geld.”

Nodig een energiecoach uit
De bewoners van de Merenwijk kunnen via de website van DEM een afspraak maken. Voor de andere wijken in Leiden is de wijk energieambassadeur het contact voor een energiecoach. Bewoners van de gemeente Leiderdorp, Katwijk en Oegstgeest kunnen voor een afspraak met een energiecoach terecht bij het gemeenteloket.

Duurzame Energie Merenwijk
Duurzame Energie Merenwijk is een bewonersinitiatief in de Leidse Merenwijk. De groep zoekt naar mogelijkheden om het energieverbruik te verminderen en op termijn aardgas te vervangen door duurzame energiebronnen in de wijk. Daarvoor zijn eerst maatregelen en voorlichting nodig. De vrijwilligers van DEM helpen bewoners daarbij op weg.

Delen

6 reacties

  1. Open uw ogen: vandaag zijn er weer 200000 mensen bijgekomen op de aarde. Iedere inspanning in ons land is volslagen nutteloos. Met dank aan de paus e.d.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline