Leiden plant tweehonderd nieuwe bomen en struiken in voedselbos Okkerheide

9

Tweehonderd nieuwe bomen en struiken worden volgende week zaterdag geplant in voedselbos Okkerheide in de Merenwijk. “Het doel is om een divers en veerkrachtig ecosysteem te creëren voor huidige wijkbewoners en zij die na ons komen”, vertelt initiatiefnemer Tim Seegers.

Diversiteit 
De plantactie wordt mede mogelijk gemaakt door Wijkvereniging Merenwijk. In het voorjaar van 2017 begon de aanleg van het voedselbos en sindsdien worden er regelmatig bomen en planten in geplant. Niet alleen bekende planten zoals de linde en abrikoos worden geplant, maar er wordt ook ruimte gegeven aan minder bekende planten zoals de kaki, honingbloem en fazantenbes. “We gaan de gaten in tijd en ruimte van het voedselbos verder opvullen met soorten voor biomassa en voedselproductie”, zegt Seegers.

Praktische informatie
De plantactie vindt plaats op zaterdag 18 januari om 10.00 uur in voedselbos Okkerheide in de Merenwijk. Het is de bedoeling dat iedereen die meedoet zelf een schep meeneemt. Iedereen is vrij om mee te helpen met planten. Aanmelden kan door het contactformulier in te vullen op de website van Okkerheide.

Delen

9 reacties

 1. René Dentener op

  Heel goed, bomen kun je er nooit genoeg van hebben in je stad. Maar hoe zit het nu eigenlijk met de vervanging van al de zieke kastanjes in onze gemeente? Ik hoor er al een tijdje niks meer over en ook in onze wijk (de Hoge Mors) zijn gekapte zieke kastanjes al twee jaar achtereen niet vervangen door nieuwe aanplant of alternatieven zoals lindebomen die beter tegen bacteriën zijn bestand. Is het geld soms op bij het groenbeheer of hoe moeten we dat zien? Had al eens navraag gedaan bij de ambtenaar van groenbeheer die over onze wijk gaat, veel wijzer werd ik er niet van. Maar weer eens een brief sturen aan de gemeente, want zo schiet het niet op.

 2. Petronelleke op

  Prachtig initiatief. Nu nog een behoorlijk voetpad langs de rondweg van de Merenwijk, zodat we er ook lopend kunnen komen.

  • Maurits Donga op

   Negeer de trollen, ik hoop dat deze mensen ooit wat dapperheid vinden om met een echt profiel namens zichzelf te spreken en positiviteit te delen i.p.v. narigheid, leugens en haat.

   Ik vind je tof Natalie en ik hoop dat je groeit maar een beter mens.

  • Ik zou graag willen dat Natalie Montagne eens kapt met die irritant domme reacties te plaatsen!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Kim van Niekerk

Redactrice Sleutelstad.

Je bent nu offline