Science071: Het BBP is voortaan passé

5

Vandaag in Science071: Volgens Rutger Hoekstra is het Bruto Binnenlands Product (BBP) hopeloos verouderd. Mandy vertelt over onze goede voornemens, blikjes bier en de bosbranden in Australië in het wetenschapsnieuws. We praten over vuurwerk in de rubriek Studentenpraatjes. Ten slotte legt Anne ons alles uit over het effect van alcohol op je lichaam en de invloed van een maand niet drinken tijdens ‘Dry January’.

 

Dr. Rutger Hoekstra is Milieu-econoom en onderzoeker bij het Centrum voor MilieuWetenschappen Leiden. Hij doet daar onderzoek naar het meten van economiën en hoe we dit beter kunnen doen door bijvoorbeeld ook te letten op duurzaamheid. In mei 2019 publiceerde hij het boek ‘Replacing GDP by 2030’ en hierover werd in december een groot symposium gehouden bij de Universiteit Leiden. 

Redactrice Mandy bespreekt met ons het laatste wetenschapsnieuws. Hoe zit het met de bosbranden in Australië? Tik jij altijd op je blikje met bier om te zorgen dat het niet gaat schuimen? Het is nu wetenschappelijk onderzocht dat dit niet werkt. En psychologen hebben onderzocht waarom het zo moeilijk is om ons aan goede voornemens te houden.

Redacteur Anne beantwoordt voor ons de wetenschapsvraag van de week: Wat is het effect van alcohol op je lichaam en wat is het effect van een maand niet drinken? Oftewel, heeft het eigenlijk wel zin dat ‘Dry January’?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen

5 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline