Toestemming voor parkeerterrein langs Endegeesterstraatweg Oegstgeest

2

De gemeente Oegstgeest heeft de Universiteit Leiden toestemming gegeven om vijftig tijdelijke parkeerplaatsen aan te leggen aan de rand van Endegeest, tegen het Bio Science Park aan. Binnenkort worden op een stuk grasland tussen de Endegeesterstraatweg en de Willem Einthovenstraat in Oegstgeest daarom betonnen platen gelegd en komt er een slagboom bij de ingang van het terrein. De parkeerplaatsen zijn bestemd voor bouwvakkers die werken aan een nieuw gebouw voor SRON in Leiden.

Het parkeerterrein is bedoeld voor bouwverkeer van drie in de buurt gelegen bouwlocaties. (Afbeelding: Universiteit Leiden).

Door de bouwprojecten in het Bio Science Park neemt het aantal auto’s dat een parkeerplaats nodig heeft toe, terwijl de parkeergarages die bij de bouwprojecten horen nog gebouwd moeten worden. Daarnaast is een parkeerplaats op de bouwlocatie van het nieuwe SRON-gebouw sinds de start van de bouw buiten gebruik, redeneert de gemeente, waardoor een extra tijdelijk parkeerterrein voor twee jaar geoorloofd is. “Het is aannemelijk dat het parkeerterrein voor maximaal 2 jaar in gebruik zal zijn en dat na afloop van deze termijn het gebruik van de grond voor maatschappelijke doeleinden weer mogelijk is”, schrijven burgemeester en wethouders bij de toekenning van een vergunning voor het parkeerterrein.

Meer parkeerplaatsen
De universiteit vroeg de omgevingsvergunning afgelopen voorjaar aan om het parkeerterrein naast het hoofdgemaal van de universiteit aan te mogen leggen. Die toestemming is nodig omdat deze grond volgens het bestemmingsplan bedoeld is voor maatschappelijke activiteiten, waar het parkeerterrein niet aan voldoet. Naast dat het om tijdelijke parkeerplaatsen gaat, vindt de gemeente het echter ook een goed idee omdat er op deze manier meer parkeerruimte ontstaat terwijl niemand er daar last van heeft. De vijftig parkeerplaatsen komen aan de rand van het gebied waarover nu een integrale visie wordt gemaakt en waarover onlangs nog een drukbezochte informatieavond was.

Aanleg start over twee weken
De benodigde omgevingsvergunning wordt begin februari pas definitief, nadat de termijn van zes weken om bezwaar te maken is verstreken. Eventuele bezwaren schorten de bouwwerkzaamheden overigens niet op, waardoor de aanleg van het terrein binnenkort al kan starten. Een woordvoerder van de universiteit laat weten dat dat naar verwachting over twee weken gebeurt.

Delen

2 reacties

  1. JanOegstgeest op

    Heel goed. Er staan al een hele tijd op die kruising auto’s in de berm geparkeerd en dat wordt maar toegestaan. Het ziet er niet uit en is niet goed voor de berm.

    • Klopt inderdaad, maar er is een enorm tekort aan parkeerplaatsen op het bio science park. Overigens is het van de zotte dat er veel mensen met de auto komen terwijl ze gewoon in Leiden of omgingende gemeenten wonen. Ze parkeren liever in de berm en gaan dan 10 minuten lopen, dan dat ze 15 minuten fietsen.
      Zelf kom ik altijd op die fiets en heb dus geen last van parkeerproblemen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline