Schoolpleinen basisscholen Stevenshof officieel rookvrij

12

Met een ‘rookvrije estafette’ bracht wethouder Marleen Damen een bezoek aan de basisscholen De Stevenshof, ’t Klankbord en De Zwaluw om het ‘Rookvrijbord’ te onthullen op de schoolpleinen. De basisscholen vragen iedereen het terrein voortaan rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven.

Wethouder Damen is blij met deze nieuwe stap. “Complimenten aan de scholen dat dit zo groot wordt aangepakt, want als wethouder gezondheid, jeugdzorg en welzijn vind ik het heel belangrijk dat alle kinderen gezond kunnen opgroeien. En roken is natuurlijk niet gezond.” Iedereen is en blijft welkom op het schoolterrein, ook rokers. Wel vragen de basisscholen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten de speelplek te roken.

Loena en Amanda van de Kinderraad zijn blij met de stap en blijven actief. Amanda vertelt: “Ik ben bezig met het maken van een filmpje om ervoor te zorgen dat mensen stoppen met roken.

Rookvrije generatie
De GGD Hollands Midden ondersteunt in opdracht van de gemeente basisscholen in Leiden bij het toewerken naar een rookvrij schoolterrein. Kinderen moeten kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Met een rookvrij schoolterrein wordt het goede voorbeeld aan kinderen gegeven. Het rookvrije schoolterrein draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Delen

12 reacties

  • Diederik Santen op

   Ik weet niet hoe oud jij bent, maar 40 jaar geleden stond ik met andere ouders gewoon te roken op het schoolplein hoor.

  • Op deze manier wel ja. In praktijk was het al ‘not done’ om te roken op de schoolpleinen natuurlijk.
   Helaas zijn er altijd van die types als Marianne Jansen die menen negatieve reacties te moten plaatsen op een dergelijk bericht.

 1. Dan mag er binnen de onderwijs en Universiteit instellingen dan wel niet gerookt worden maar waar laten de rokers hun peuken?
  Mbo Rijnland Aalmarkt is een grote asbak buiten.
  Blijft me verbazen dat voor elk gebouw het bezaait ligt met peuken. Niet echt fijn voor het imago van “ groene stad”

  • Als de rokers netjes zouden zijn, zouden ze zelf hun troep opruimen. Helaas blijken veel rokers nogal a-sociaal te zijn.

 2. Carla de Rijk

  Bizar dat er kennelijk nog steeds ouders zijn die roken in de buurt van kinderen. Waarschijnlijk roken zij thuis en/of in de auto ook met de kinderen erbij. Ongelooflijk, we weten nu toch allemaal zo langzamerhand dat dat niet kan.

 3. Ruud Koet

  Ik zie nog zo (wijlen) “Meester Ad” lopen, op het schoolplein bij “de Zwaluw”, met een dikke sigaar in zijn mond 😛 whahaha…… Ik vond dat toen al raar 😉

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline