Aanleg verkeersdrempel Leidseweg – Haagweg

18

De gemeente Leiden legt volgende week maandag en dinsdag verkeersdrempels aan op de kruising Leidseweg – Haagweg. Het plaatsen van de drempels moet de verkeersveiligheid voor fietsers op de oversteekplaats verbeteren. De snelheidsremmende verkeersdrempel is een voorlopige maatregel voor het autoverkeer. De gemeente werkt aan een nieuw ontwerp voor de kruising die dan zowel veilig als voorbereid is op een nieuwe woonwijk in Voorschoten.

Tijdens de werkzaamheden op 13 en 14 januari wordt het autoverkeer omgeleid met gele borden.

Delen

18 reacties

 1. Hetty Bentvelzen

  Leuk dat ze op de foto precies de oversteek laten zien waar fietsers horen te wachten op de motorvoertuigen! Ik heb daar toevallig trouwens gisteren gefietst, iets waar ik een gloeiende hekel aan heb overigens. (Fietsen) heb eens even opgelet hoeveel fietsers er van de 8 die ik tegenkwam, hun handen uitstaken……1!!!! En dat was ik zelf! Dat gezeur over dat kruispunt en altijd van de fietsers, laten die eerst zelf zich maar eens aan de regels houden, voordat ze huilie huilie doen!

  • Piet Pekelharing op

   “Leuk dat ze op de foto precies de oversteek laten zien waar fietsers horen te wachten op de motorvoertuigen!”

   Oh, ja? Als ik u was zou ik nog maar eens heel goed naar de signalisatie kijken, haaientanden en voorrangsbord.

  • Dit soort domheid veroorzaakt ongelukken. In het gunstigste geval kunnen de fietsers het navertellen.

  • Of het is onlangs veranderd maar volgens mij hebben fietsers daar voorrang…haaientanden bij het zebrapad met daar gelijk naast het fietspad, word dus als 1 geheel gezien…en het fietspad zelf heeft geen haaientanden

 2. Ellen Kruis

  Hoe wordt er omgeleid vanuit Leiden Voorschoten in? Via Churchilllaan richting Voorschoten is geen optie staat iedere dag compleet vast! Mag dan wel n uur eerder van huis😢

  • Nou muts, volgens mij ga je dan knder de brug daar en kom jr na betreffende kruising werr op de Leidse weg e heb je er dus gee last van!

 3. Marius Glebbeek

  Ja misschien is dat wel een idee dat automobiliste wakker worden geschud door zo’n drempel van ‘ heeh let op overstekende fietsers en voetgangers . Aaan de andere kant als je maar hard genoeg over zo’n drempel rijdt dan vliegt zo je bril van je neus 😎😜

 4. Khalid El Fakih

  Sommige fietsers steken ook blindelings over. Ook al weet je dat je voorrang hebt.zoek altijd oogcontact op met de autobestuurder. Je bent niet sterker dan een auto. Dat wil je niet zeggen dat sommige autobestuurders als een gekke moeten rijden.eerlijk als het donker is met veel regen.zie je ook echt weinig. Hoop dat de gemeente wat aan gaat doen.voordat er echte slachtoffers vallen met verkeerde afloop.

 5. René Vreeswijk

  Drempel helpt niet… verkeerslicht ook niet … fietsers negeren dat toch… knipperende lampjes bij oversteekplaats die aangaan als er overstekende fietsers of voetgangers zijn zou de oplossing kunnen zijn en daarbij fietser doe je licht aan en steek je hand uit laat je zien wat je wil gaan doen dit zal zeker 90% van de ongevallen kunnen voorkomen

 6. Gerrit Brussee

  Aan het verkeer deelnemen is een samenspel
  Een ieder moet goed opletten uiteraard.
  Soms is het geven maar ook nemen.
  Fietsers denken als ze voorrang hebben dit ook altijd te krijgen.
  Ze gaan er bijna allemaal van uit.
  Ook is het zo dat sommige ( veel) ook geen verlichting voeren als het donker of schemerig is.
  Nu geef ik niet de fietsers de schuld hoor want sommige auto bestuurders hebben hun bewijs ook bij de zeeppoeder gehad.
  Als ze verkeersdrempels gaan maken moeten ze dezelfde maken als bij het groene kerkje in Oegstgeest.
  Daar kan je niet harder overheen als 2 km per uur..
  Of je voorkant is dan beschadigd.
  Al met al is het opletten in het verkeer voor iedereen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline