Explosieven Opruimingsdienst ingeschakeld na arrestatie in Lopsenstraat

34

Bij de arrestatie van een bewoner van een pand in de Lopsenstraat in de Leidse Hakbijlenbuurt zijn gevaarlijke stoffen aangetroffen. De politie heeft daarop de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgeroepen. Die is inmiddels ter plaatse en doet onderzoek in de woning. De politie laat weten later vanmiddag met nadere informatie te komen.

Delen

34 reacties

 1. Tja, dat kun je daar vewachten. Tijd om die buurt tegen de vlakte te gooien, als dat al niet vanzelf gebeurd, zo verzakt en scheeft zijn die huizen.

  • Wat een onzin. Wat moet er gebeuren met de mensen die er al jaren met plezier wonen? Enerzijds wonen er tokkies en uitschot, maar er wonen ook genoeg ‘normale’ weldenkende mensen (die niet zo kortzichtig zijn als jij), die het misschien niet zo breed hebben. Platgooien lijkt me inderdaad de oplossing… dan komt het uitschot jouw kant op?

 2. Wie kan me nu eens vertellen waarom deze buurt “hakbijlenbuurt” wordt genoemd ?

  • Dat schijnt niet te achterhalen te zijn. Waarschijnlijk dat er ooit in het verleden iemand met een hakbijl in die buurt is gedood, maar dat is slechts giswerk.

   • Ik dacht dat het met Martine Bijl te maken had, die werkte soms voor Hak en heeft er ooit gewoond.

    • Er heeft overal wel iemand met een bijl lopen zwaaien, waarom zouden ze dan opeens deze buurt hakbijlenbuurt noemen? Het komt van een 1-aprilgrap vandaan nog van voor de oorlog.

     • Ben een keer bij een lezing geweest van Oud Leiden waar het verteld is, maar ik weet het niet meer heel precies. Maar ongeveer: een man in Transvaal had een bijl opgegraven in zijn tuin en iemand had gezegd dat het van de Romeinen of de Germanen was en dat hij ermee naar de burgemeester moest gaan. Dus een hele stoet bewoners naar het stadhuis, waar de grap meteen doorzien werd en ze nog maandenlang uitgelachen werden door de rest van de stad.

  • Heeft te maken met een bijl die in een tuin werd gevonden en waarvan de bewoners dachten dat het een archeologische vondst was van groot belang. Maar dat was dus niet zo.

  • Dat spijt me te horen, maar er is inderdaad veel te weinig woonruimte beschikbaar om iedereen die daar woont elders onder te brengen, zodat ik het wel begrijp. Ik heb er wel bewondering voor dat men het daar uit houdt.

 3. het is best goed uit te houden hier hoor! betaalbare woningen, lekker dichtbij het station, het centrum en musea en het is ook nog eens bijna nooit saai hier!

 4. Lijkt mij dat iedere wijk in iedere stad met z’n ups en downs komen. Als er een keer overlast komt of explosieve gevonden worden in jouw straat gooien ze ook niet gelijk alles tegen de vlakte aan. Ik woon toevallig ook in de lopsenstraat en ik woon hier prima. Van overlast heb ik ook niet zo veel last.

 5. Niets mis met transvaal/hakbijlenbuurt omdat er nu net als in het hele land eens watgebeurt. Mensen horen “hakbijlenbuurt” en bestempelen om die naam als negatief. Die naam is heel vroeger ontstaan in deze arbeiderswijk omdat erveel houthakkers woonde. De leidse hout industrie van o.a. noordman. Domme mensen brullen maar wat.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline