Doek valt voor Kunst in Heemtuin Leiderdorp

9

In de Leiderdorpse Heemtuin in park De Houtkamp komt deze zomer geen beeldententoonstelling. De Stichting Kunst in de Heemtuin heeft dat besluit genomen, nadat eind vorig jaar duidelijk werd dat de gemeente geen subsidie beschikbaar stelt voor de jaarlijkse expositie.

Jos Gerrese, voorzitter van Stichting Kunst in de Heemtuin betreurt het besluit: “Vooral voor alle mensen die altijd van de tentoonstelling genieten en die ons het afgelopen najaar juist massaal gesteund hebben.” De stichting verzamelde afgelopen najaar ruim 500 handtekeningen voor het behoud van de tentoonstelling. “We hebben veel reacties gekregen van mensen die vonden dat er best wat meer aandacht mag zijn voor kunst en cultuur in Leiderdorp. Dit besluit van de gemeente betekent een verarming voor de gemeenschap”, zegt Gerrese. “Kunst verbindt en geeft kleur aan een dorp. Zonder expositie wordt Leiderdorp een beetje kleurlozer.”

Financiering
Zonder subsidie ziet de stichting geen mogelijkheid om dit jaar een tentoonstelling te financieren. De subsidie vormde een groot deel van de begroting van de stichting. Het weggevallen van de gemeentelijke subsidie komt hard aan. “De subsidie is voor veel andere fondsen een voorwaarde om ook geld te geven. We hebben veel alternatieve financieringsbronnen bekeken maar zonder steun van de gemeente gaat het gewoon niet”, vertelt Gerrese.

Toekomst
De stichting onderzoekt de mogelijkheden om in de loop van het jaar met een veel geringer budget een ander kleinschaliger initiatief met kunst in de Heemtuin te organiseren. De stichting is in dat licht benieuwd naar de invulling die de gemeente Leiderdorp aan beeldende kunst geeft in nieuwe cultuurnota die binnenkort verschijnt.

Delen

9 reacties

  1. Voor € 150,= ben ik wel bereid om een paar takken in de grond te steken.
    Maak ik er gewoon een middagje vrij voor.

  2. Yvette Kromhout op

    Als die 500 ondertekenaars nu allemaal € 25,- doneren, dan is het bedrag aan weggevallen subsidie gecompenseerd. Waarschijnlijk zijn de ondertekenaars niet zo erg betrokken bij de kunst dat ze dat zullen doen……..
    En om nou te zeggen dat de tentoongestelde kunst die € 13.000 waar is………………….

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline