Kattencafé Sophie opent deuren in Leidse Haarlemmerstraat

29

Chantal Vijlbrief zag het helemaal voor zich toen ze hoorde dat op een deel van de Haarlemmerstraat nu ook horeca wordt toegestaan. Ze begint er een kattencafé dat vrijdag de officiële opening beleefde. Het is eerste café in zijn soort in Zuid-Holland, maar in andere steden in Nederland zijn ze al te vinden.

Robbert van Cleef ging langs op de openingsdag van het kattencafé en sprak met eigenaresse Chantal Vijlbrief.

Sophie Kattencafé, vernoemd naar de eerste kat van Chantal, zit op een deel van de Haarlemmerstraat waar veel leegstand is. Door jonge ondernemers een beetje te helpen en door bijvoorbeeld ook horeca toe te staan probeert de gemeente Leiden dit deel van de winkelstraat weer wat meer leven in te blazen. Dat lijkt te lukken, want een tweedehands kledingwinkel, een kringloopwinkel en een platenwinkeltje gingen het kattencafé al voor.

Robbert van Cleef van onze mediapartner Omroep West in gesprek met Chantal Vijlbrief over het nieuw geopende kattencafé in de Haarlemmerstraat.

“Het gaat hartstikke goed”, zegt Vijlbrief in een bomvol café. “We hadden al even proefgedraaid en nu zijn we officieel open. De gasten vinden het geweldig en de katten ook.” Wie het kattencafé wil bezoeken moet voorlopig wel eerst reserveren. Bij binnenkomst kom je dan door een sluis die moet voorkomen dat de katten naar buiten glippen.

Katten uit Kreta
Eenmaal binnen wordt je nog niet besprongen door acht katten die bepaald niet verlegen zijn. Als je niet oppast, eten ze je de kaas van het brood. “Ze komen allemaal uit een opvang op Kreta,” zegt Vijlbrief. “En die opvang heeft ze geselecteerd voor het kattencafé en dat hebben ze uitstekend gedaan.”

Want de katten moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo zijn het allemaal binnenkatten en kunnen ze goed tegen drukte en kinderen. “Ik ben ook bij het asiel in Leiden geweest, maar het bleek toch lastig om daar de katten te vinden die aan alle voorwaarden voldoen.”

Delen

29 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert van Cleef

Je bent nu offline