12 reacties

    • Een Leids burger op

      Vuurwerkvrij is het, zoals te verwachten was, helaas niet helemaal geworden in de binnenstad. Maar zo´n ambtsketenverliezende pedopamperaar lult maar wat natuurlijk.
      Maar de overlast wel minder dan andere jaren in de binnenstad.

  1. Aan de zuidsingel was er veel meer vuurwerk overlast dan voorgaande jaren helaas. Ook ging er in het ankerpark een bom af rond 11 uur, niet normaal meer die herrie.

  2. En we blijven lekker doorzeuren in 2020! Overlast in de binnenstad. What’s new?

  3. De bedelende Turkse tortels zijn aardig in de war.
    De roodborst is pleite.
    Vinken en de mezen ook nog niet gezien.

  4. Gerard van Hees op

    Iedereen de beste wensen voor 2020. Maak er wat moois van. En laten we als reaguurders proberen vooral met argumenten te werken en niet met uitroepen (”pedoburgemeester”). En verder valt waarschijnlijk iedereen op dat het soms lijkt alsof er bommen afgaan. Ook in mijn (buiten)wijk. Alle reden om verder te gaan met het vuurwerkvrij maken van delen van de stad. Uit onderzoek blijkt dat de steun voor beleid ter beperking (of zelfs een totaal verbod)toeneemt. Alle reden om daar mee door te gaan wat mij betreft.

  5. Insgelijks.
    .
    Het vuurwerkverbod in de Leidse binnenstad is op een mislukking uitgelopen (Leidsch Dagblad). Zoals verwacht dus. Volgend jaar graag in heel Leiden, maar dan wél met strenge en voldoende handhaving.
    Ik heb een fietstochtje door een deel van de stad gemaakt. Opvallend is de enorme hoeveelheid rotzooi die het vuurwerktuig heeft achtergelaten. Dat ze hun eigen rommel moeten opruimen heeft het falderappes waarschijnlijk nooit geleerd of het is er te dom voor.

  6. Een Leids burger op

    Een totale mislukking zou ik het vuurwerkverbod in de binnenstad niet willen noemen.
    zie: https://www.unity.nu/Artikelen/leiden/vuurwerkvrije-binnenstad-toch-niet-vuurwerkvrij
    Maar ook in de straat waar ik woon en het vuurwerk verboden was werd toch nog door enkelen vuurwerk afgestoken. En nergens een handhaver te zien natuurlijk…
    Positief is dat in de binnenstad door het vuurwerkverbod wel veel minder vuurwerk is afgestoken dan in voorgaande jaren. Met een uitbreiding van het vuurwerkverbod zal het afsteken zich alleen maar verplaatsen naar de gebieden waar dit dan nog wel is toegestaan.

    .
    Maar uitbreiding van het vuurwerkverbod heeft geen zin als het al niet eens lukt om het centrum helemaal vuurwerkvrij te krijgen. Nu kan handhaving het blijkbaar al niet aan.
    En wat het afval betreft: die is er ook direct na 3 oktober bijvoorbeeld en binnen de kortste keren is de stad dan ook weer schoon hoor….

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline