Repair Café in de Merenwijk

6

Het Repair Café in Buurtcentrum Op Eigen Wieken wordt in het nieuwe jaar voor het eerst gehouden op zaterdagmiddag 11 januari. Tussen 13.00 en 16.00 uur helpen de reparatie-experts iedereen bij het herstel van bijvoorbeeld elektrische apparaten, kleding, fietsen, meubels, speelgoed of servies. Computers worden niet gerepareerd.

Gereedschap en basismateriaal zijn aanwezig. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Rond het buurtcentrum aan het Valkenpad 5 is voldoende gratis parkeerruimte. Meer informatie op www.repaircafeleiden.nl.

Delen

6 reacties

 1. Ik vind dit een prachtig initiatief. Het zou mooi zijn als het ook in andere wijken of burten van de grond zou kunnen komen. Het lijkt mij echter niet voor iedereen weggelegd om met defecte grotere apparaten te kunnen komen. Dan moet je wel een auto bezitten.

 2. Koop gewoon een nieuwe, dat is beter voor de economie en het milieu. Moderne apparaten zijn steeds zuiniger en rondrijden met een oude kast of stoel is natuurlijk heel slecht voor de uitstoot. Een onzinnig initiatief dus. Een cafe is voor een borrel, net om versleten rommel op te knappen.

  • ja maar er zijn ook mensen die geen nieuwe kunnen kopen met heel weinig geld bijstand en van 30 a 50 euro in de week moeten leven en dan is dit een goede mooie oplossing

 3. Je weet helemaal niet waar je over praat. Nieuwe of moderne apparaten zijn niet per definitie beter of zuiniger. Vooral huishoudelijke apparaten begeven het steeds sneller in vergelijking met vroeger. Sterker nog, fabrikanten hebben de kwaliteit van de gebruikte materialen alleen maar verminderd (dunner plastic, slechte of cheapo Chinese condensatoren etc.), zodat ze net iets over de grens van de garantietermijn kapot gaan en mensen wel nieuwe moeten kopen. Hetzelfde geldt voor consumentenelectronica. Waarom werken bijvoorbeeld cd-spelers van Philips met de befaamde swingarm lasermechaniekjes uit de jaren tachtig van de vorige eeuw nog steeds, terwijl lineaire loopwerkjes van blurayspelers na pakweg 3 à 5 jaar al de geest geven? Alles wat bijdraagt aan een circulaire economie heeft mijn steun, prima dit soort initiatieven als repair café’s, kringloopwinkels of thrift stores.

  • Een Leids burger op

   Uit de huisregels van Het Repair-Cafe:
   – De reparateurs geven geen garantie op de met hun hulp uitgevoerde reparaties en zijn niet aansprakelijk als voorwerpen die in het Repair Café zijn gerepareerd, thuis toch niet blijken te functioneren.
   – De reparateurs behouden zich het recht voor bepaalde voorwerpen niet voor reparatie te willen accepteren.
   – De reparateurs zijn niet verplicht om gedemonteerde apparaten die niet gerepareerd kunnen worden, weer in elkaar te zetten.
   De bezoekers van het Repair Café zijn verantwoordelijk voor het netjes afvoeren van kapotte voorwerpen die niet konden worden gerepareerd.

   .

   En daar zit je dan Rene met bijvoorbeeld je gedemonteerde kapotte koffiezetapparaat. Wat Nu? 🙂
   🙂
   Wat nu?

   • In een koffiezetapparaat zit vrijwel geen techniek. Meestal een resistor (weerstandje) dat het begeeft of een zekering of het verwarmingselement. Dat kan de handige Harrie ook wel zelf repareren.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline