Aantal containerbranden loopt op in aanloop naar jaarwisseling

10

De afgelopen dagen volgen de meldingen over brandjes in containers elkaar in hoog tempo op. Oorzaak is in vrijwel alle gevallen brandstichting. Het gaat daarbij vaak om vuurwerk dat in de container is gegooid en daar brand veroorzaakt.

Ook afgelopen nacht was het weer raak. Rond 00.30 uur werd brand ontdekt in een ondergrondse afvalcontainer in de Bachstraat in Leiden Zuidwest. De opgeroepen brandweer heeft de container vol laten lopen met water zodat de vlammen gedoofd werden.

Delen

10 reacties

  1. Linda Mooijman

    Waarom kan t nou nooit eens normaal pffffff
    Altijd maar weer voor terrorist spelen en andermans spullen opblazen
    Om gestoord van te worden.
    Laat wel duidelijk het intelligentie niveau zien van deze vandalen!

  2. Linda Mooijman

    Waarom kan t nou nooit eens normaal pffffff
    Altijd maar weer voor terrorist spelen en andermans spullen opblazen
    Om gestoord van te worden.
    Laat wel duidelijk het intelligentie niveau zien van deze vandalen!

  3. Roel Lochmans

    Vroeger werden de brievenbussen een paar dagen voor oud en nieuw afgesloten tegen dit soort kattekwaad. Gebrek aan anticipatie door de overheid is ook een oorzaak van deze schade! Kattekwaad kennen we al lang toch ? De gevolgen zijn groter nu, maar kunnen wij dat die kinderen kwalijk nemen ? Mooie aanleiding voor vingertje wijzen 🤔 ..

  4. Tsja, het is dezelfde kattekwaad als vroeger, alleen de gevolgen zijn groter door dat het grote containers zijn. En dat die jongeren dat niet begrijpen is triest.
    Uiteraard zou de gemeente de zontainers kunnen afsluiten, maar dan zullen ongetwijfeld de ouders van deze kanspareltjes hun papiet naast de bak zetten, want o wee dat je je papier een paar dagen thuis moet bewaren……

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline