IJspret in Leiden: drijvende ijsbaan trekt dagelijks honderden kinderen

3

Met een temperatuur van ruim boven het vriespunt had Leiden ook dit jaar weer geen witte kerst, maar ijspret is er desondanks volop. Midden in het centrum ligt de enige drijvende ijsbaan van Nederland in de gracht. En hij is dit jaar weer net iets groter dan vorig jaar en dus weten dagelijks honderden kinderen en ouders het stukje ijs te vinden. De ijsbaan is een onderdeel van de Winter Wonder Weken. Vorig jaar trok de ijsbaan maar liefst 22.000 bezoekers.

Het ijs ligt er nog tot 5 januari. Doordeweeks is de ijsbaan open van 10.00 uur tot 21.00 uur en in de weekenden gaat de drijvende baan iets eerder open, van 9.00 uur tot 21.00 uur.

Rond oud en nieuw gelden er afwijkende tijden. Op 31 december van 10.00 uur tot 17.00 uur en op 1 januari van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op de laatste dag, 5 januari kan er nog van 9.00 uur tot 18.00 uur geschaatst worden.
De toegang is 8,50 inclusief huurschaatsen. Wie zelf schaatsen meebrengt betaalt 6,50 voor de hele dag.

Delen

3 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert van Cleef

Je bent nu offline