Leidenaar gedagvaard voor omvangrijke kobaltdiefstal

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam gaat zes verdachten dagvaarden vanwege de diefstal van kobalt op 5 juli 2018 uit de Rotterdamse haven. De zes mannen zijn tussen de 34 en 62 jaar oud en komen uit Leiden, Sassenheim, Dordrecht en Rotterdam.

De partij van 114 ton kobalt heeft een handelswaarde van 7,2 miljoen euro. Kobalt is een zeldzame grondstof  voor batterijen in onder meer elektrische auto’s en tablets.

Dertien verdachten
Na onderzoek kwamen in totaal 13 verdachten in beeld. Zes van hen worden ervan verdacht dat zij de organisatoren zijn van de diefstal. Zij zullen worden gedagvaard. Drie andere verdachten hebben een schikkingsvoorstel ontvangen, omdat hun rol kleiner is dan die van de zes hoofdverdachten.

De zaak tegen de vier overige verdachten is geseponeerd, omdat er tegen hen onvoldoende bewijs is.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline