Uitbreiding scheiding bouw- en sloopafval in Leidse Milieustraat

Vanaf januari wordt bouw- en sloopafval in de Milieustraat op bedrijventerrein De waard in Leiden uitgebreid van elkaar gescheiden door de plaatsing van een aantal extra containers. Er komen onder andere containers bij voor dakafval, gips en piepschuim. Dit heeft als gevolg dat de algemene verzamelcontainer voor bouw- en sloopafval verdwijnt. Met de nieuwe afvalscheiding wil de gemeente hergebruik bevorderen en het opraken van grondstoffen tegengaan.

Meer containers
Bouw- en sloopafval wordt verdeeld in meerdere categorieën: hout, metaal, dakafval, piepschuim, gips, puin, vlakglas en hard kunststof. Vanaf 1 januari 2020 is het inleveren van ongesorteerd bouw- en sloopafval niet meer mogelijk.

Inleveren bouw- en sloopafval
Voor alle inwoners van Leiden is het inleveren van het afval gratis. Inwoners mogen jaarlijks maximaal 2.000 kilo afval inleveren bij de Milieustraat. Bij een grote verbouwing is het altijd mogelijk om een container te huren bij een particulier bedrijf. In dat geval wordt de container thuis geleverd en het afval hoeft dan niet gesorteerd te worden. In sommige gevallen is hier een vergunning voor nodig. Meer informatie over regels met betrekking tot afval is te vinden op de website van de gemeente.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Kim van Niekerk

Redactrice Sleutelstad.

Je bent nu offline