Eerste coöperatieve zonne-installatie Zoeterwoude in gebruik genomen

Met het insteken van de laatste stekker zijn zaterdag de ruim 300 zonnepanelen op het dak van de stal van de familie van Veen uit Zoeterwoude in gebruik genomen.


Robbert Beurse in gesprek met Wim van den Dool, voorzitter van Zon op Zoeterwoude en wethouder Ruud Bouter.

Sjaak en Karin van Veen hebben veel meer panelen laten plaatsen dan hun onderneming nodig heeft. Buren uit het postcodegebied (de z.g. postcoderoos) kunnen certificaten kopen en gebruik maken van de opgewekte energie. Hiermee is de eerste coöperatieve zonne-installatie van Zoeterwoude in gebruik genomen. De familie hoopt dat meer bedrijven in de buurt hun voorbeeld zullen volgen. “We willen liever geen zonnepanelen op de weilanden, dus ze moeten op de daken. Dan moet je ook je dak aanbieden”, aldus van Veen.

Wethouder Ruud Bouter is trots op dit initiatief: “In Zoeterwoude hebben we met dit burgerinitiatief iets voor elkaar waarover ze het bij de klimaattop maar niet eens worden”, grapte hij.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline