Cultuur071 uitzending 16 (14-12-2019): Scrooge, het Kerstcircus en Leiden English Choir

Jan-Joost Aten en Erik Siebel waren bij ons in de studio om te praten met Jos Nijhof over de voorstelling Scrooge. Erik Siebel en Jan-Joost Aten nemen je, aan de hand van Charles Dickens’ wereldberoemde verhaal over Ebenezer Scrooge en de drie geesten, mee op een reis vol fantasie. Ze spelen met z’n tweeën de voorstelling en hebben het verhaal vertaald naar deze tijd. De grappige voorstelling is op vrijdag 27 en zaterdag 28 december 2019 te  zien in Theater Ins Blau en is voor de leeftijd 6 tot en met 99+. De kaarten zijn 17,50 euro per stuk.

https://www.theaterinsblau.nl/programma/5586/Scrooge-(6+)

Jos Nijhof in gesprek met Jan-Joost Aten en Erik Siebel over hun opvoering van Scrooge.

Een terugkerend onderdeel van de Winter Wonder Weken in Leiden is de komst van het Kerstcircus.  Van 21 tot 29 december staat de tent op de Lammermarkt. Onder regie van topentertainer Jan Willem van Lingen en zijn team gaat de tweede editie van dit kerstcircus van start. Met een nog mooiere tent dan vorig jaar. In de circuspiste aangename temperaturen en een superspannend programma met leuke afwisselingen. Jan Willem was in ons programma en Joque mocht hem de hemd van zijn lijf vragen. 

https://grootkerstcircusleiden.nl/

Joque Mulder in gesprek met Jan Willem van Lingen over het Kerstcircus in Leiden.

Het English Choir brengt dit jaar weer een prachtige kerstconcert met muziek van Benjamin Britten, waaronder Hymn to the Virgin en de Ceremony of Carols met harpbegeleiding vormen het hart van het concert. Ook worden 5 heel verschillende interpretaties van O Magnum Mysterium opgevoerd. Hierbij wordt het koor begeleid door the Leiden English String Quartet. Op vrijdag 20 december wordt het kerstconcert gegeven in de Maria ter Zee Church in Noordwijk en op zaterdag 21 december in de Marekerk in Leiden. Jos Nijhof had als tafelgasten Ineke van der Sar en Annette Rusch van het English Choir.

http://www.lec.nl/nl/kaarten-kerst-2019/

Jos Nijhof in gesprek Ineke van der Sar en Annette Rusch over het kerstconcert van het LEC.

Hele Uitzending:

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Redactie Cultuur071

Je bent nu offline