Weer aanrijding bij gevlochten diamantaansluiting bij Knoop Leiden West

86

Vanavond zijn twee personenauto’s op elkaar gebotst op de Diverging Diamond Interchange die de Plesmanlaan ter hoogte van de A44 verbindt met de ir. G. Tjalmaweg. De politie, twee ambulances én de Valkenburgse brandweer kwamen met spoed ter plaatse. Ambulancepersoneel heeft enkele betrokken personen gecontroleerd maar niemand hoefde vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Beide voertuigen liepen door de aanrijding schade op.

Door de aanrijding die midden op de zogeheten ‘gevlochten diamantaansluiting’ plaatsvond, ontstonden er flinke verkeersproblemen. Al het verkeer  vanaf de Plesmanlaan richting Valkenburg werd via de A44 richting Oegstgeest omgeleid. Ook al het verkeer dat richting Leiden wilde rijden kon niet verder en moest omkeren.

De verkeerssituatie ter plaatse is een tijdelijke oplossing, waarbij de auto’s een stukje over de linkerbaan rijden. Om ongelukken te voorkomen, zijn schotten geplaatst, maar die helpen dus niet in alle gevallen.

Delen

86 reacties

  • Als mensen zich gewoon met auto rijden bezig houden en zich aan de verkeersregels houden als ze achter het stuur zitten is er niets aan de hand!! De situatie staat gewoon duidelijk aangegeven en als je je daar aan houdt kan er niets gebeuren!!

 1. Bianca Polane

  Als je normaal rijd , geen haast heb en de borden bekijkt is er niks aan de hand , gebruik je het stuk als racebaan dan gaat het verkeerd rij er elke dag als je ziet hoe mense daar rijden niet normaal oom agent er even neerzetten heeft bijna zo een lijst boetes

  • Patricia Patriesz Kroesemeijer

   Bianca Polane je hebt zeker deels gelijk sommige mensen racen daar, maar als je niet uit de regio komt, dan kan ik mij zo voorstellen dat het heel onduidelijk is en als mensen toch nog even snel door rood rijden krijg je ook dit soort ongevallen. M’n dochter heeft er afgelopen zomer ook een ongeluk gehad en nee niet haar schuld 😉

  • Rocky Winterdaal

   Ja dat klopt ga maar daar rijden in de spits lach jij maar blauw heb jij gezien hoe de strepen lopen begin met een streep naar katwijk en einde met twee strepen maar het is een ramp en de door drammers ik heb geen moeite mee wel een ander met met een rijbewijs uit een pakje boter moet je uit kijken.

  • Dirk W Ultee

   Rocky Winterdaal ik heb daaraan meegewerkt is heel veilig als je kan rijden zeg ik toch sommige mensen moeten ze dat rijbewijs gewoon afpakken..

 2. Caroline Koster

  Vanaf het begin al gezegd dat de indeling van dit verkeersknooppunt is ontworpen door iemand in een beschonken toestand 😜. Chaotische toestanden. Heeft niets te maken met te hard rijden. De eerste keren dat je daar rijd is het gewoon niet duidelijk.

 3. Lia Redegeld

  dat verbaast me niets. Je moet zowat hogere wiskunde hebben gestudeerd om die weg daar te begrijpen. Als je er dagelijks rijdt misschien gesneden koek maar niet voor degene die er voor de eerste keer mee te maken krijgt.

 4. Margriet Scholten

  Als het overdag is, dus licht, dan is het allemaal wel te overzien.
  Maar als je er nog nooit geweest bent en het is donker dan is het best een klus om te zien hoe de wegen lopen. Helemaal als het ook nog eens regent.

 5. Wesley Korbee

  Ja best gek toch ……not welke mongool heeft er dan ook bedacht om daar van van de rechter naar de linkerkNt te gaan en vervolgens weer terug is een compleet onduidelijk en on overzichtelijk stuk weg geworden waarvan het nu eigenlijk ook nergens is want ze voeren geen flikker uit boven de grond

 6. Rolanda Vd Waals

  Nou ik rijd er iedere dag maar vind de afrit vanaf de A44 nog gevaarlijker als je beneden moet invoegen richting station terwijl de rest aan komt razen en rechtsaf wil.

 7. Ik ben het met Wesley Korbee eens dat er daar weinig lijkt te gebeuren. Je ziet daar altijd wel mensen met een geel hesje staan, maar die lijken allemaal een cursus “schopleunen voor gevorderden” te hebben gevolgd. Ik zal blij zijn als dit verkeersknooppunt eindelijk eens wordt afgemaakt en opgeleverd.

 8. Pieter Hoeberichts

  deze constructie is bidden en smeken om ongelukken. op stukjes moet je “op zijn engels” rijden. Heel verwarrend. In het donker (grootste deel van de dag in de winter) helemaal.

  • Ik rij er iedere dag en ook met slecht weer en nooit problemen. Als één ieder zich gewoon aan de regels gesteld als in de wegen verkeerswet houdt dan is er niets aan de hand. Ja het is in Nederland een unieke constructie maar in Amerika zie je niet anders dus gek is het niet. Rood betekent trouwens stoppen! En als mensen zich tijdens het rijden minder om hun telefoon zouden bekommeren dan zouden er beduidend minder ongelukken zijn op de openbare weg, ook op dat stukje asfalt.

 9. Een voorbeeld van tekentafel logica waarvan weinig te begrijpen valt. Erg gevaarlijke situatie! Heb daar zelf ook al eens een ongeluk zien gebeuren.

 10. Priscilla van Leeuwen-Kelder

  Ik rij er 2 x per dag dus ik snap het wel maar als je hier voor het eerst komt is het verwarrend. En daarom heb ik ook dan geduld voor de mensen die ineens van rijbaan willen wisselen om naar de a44 richting den Haag te gaan. Naja het is allemaal tijdelijk…even doorzetten allemaal,kunnen wel vloeken en tieren hier maar veranderen gaat voorlopig niet. Gun elkaar de ruimte voor een vergissing 😉

 11. Ineke Ligtvoet

  Je moet donders goed opletten, zelfs als je het kent. ( ik belandde s avonds richting Wassenaar) en daar moest ik niet heen…. Welke …heeft dat bedacht!???

 12. Ing. F.A.J. de Jong op

  -Al tijdens de presentatie van dit ontwerp heb ik gewezen op dit zeer ongebruikelijke ontwerp. Daarbij heb ik aangegeven dat dit tot verwarring en daarmee gepaard gaande ongelukken zou leiden. De architect gaf aan dat dit experimenteel bedoeld was. Bij veel oppositie zou er afgezien worden van dit voor Nederland onbekende links rijden. Maar ik was volgens hem de eerste persoon die hem hierop aansprak, dus zou het gewoon uitgeprobeerd worden. Ik vrees dat de ontstane schade en de kosten van de benodigde extra afbakeningen en verkeersbegeleiders niet op hem verhaald kunnen worden. Misschien toch een waarschuwing bij zijn naam plaatsen.

  Overigens heb ik hem toen ook gewezen op het ontbreken van een bus-afrit naar de parallelweg richting wassenaar van de A44. Het bus-viaduct moest immers wijken voor de nieuwe autosnelweg. Hij gaf aan niet bekend te zijn met het OV in de toekomstige situate. Inmiddels is het transferium A44 opgeheven.en per 15 december 2019 is de snelbus 386 die van Oegstgeest via het transferium naar Den haag reed ook opgeheven als gevolg van het wegvallen van de passagiers transferium – den Haag.

 13. Peter Kramer

  Ik vind ’t dus echt een heel fijn kruispunt! Volg de borden en pijlen en stoplichten en ’t kan niet fout gaan. Maar mensen kijken niet! Ja, op hun telefoon..

 14. Jacco Scholts

  En eind vd middag vaak erg gevaarlijke situaties op de a44 bij de afrit, omdat de stoplichten onder bij de kruising “ineens” niet goed zijn afgesteld om al het verkeer nog te kunnen verwerken.

 15. Bouwe van Rijn

  Zo heel moeilijk is het toch niet om de bewegwijzering te volgen . Tis gewoon op elk ander kruispunt goed opletten en kijken dan is er niks aan de hand .

 16. Ruud eveleens op

  De verkeerslichten staan er toch niet voor niks. Iedereen is maar gehaast en letten niet op.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline