Nieuwe naam voor Leidse judoschool: Key Mura

3

Vandaag onthulde Anna Rasouli de nieuwe naam van haar judoschool tijdens een laatste feestelijke bijeenkomst van 2019 in de gymzaal van Het Gebouw. De school die op drie locaties in de stad judolessen aanbiedt aan kinderen vanaf 4 jaar krijgt als nieuwe naam: Key Mura, waarbij ‘key’ verwijst naar sleutels en ‘mura’ staat voor andere. Kimura is verder ook een wurggreep in het judo. “Je kunt echt niet om ons heen,” zei de jarige eigenaar van de school Anna Rasouli.

In haar toespraak haalde Anna Rasouli allereerst Aad van der Luit aan, de man in wiens judoschool ze zelf kennismaakte met de sport en die haar ambitie om een eigen school te openen altijd van harte ondersteunde. Bijna zeven jaar geleden was het zover en begon Anna met een tiental leden. Nu komen er elke week 180 kinderen sporten. Haar oudere leerlingen zet ze in als trainer. “Als ze gaan puberen geef ik ze verantwoordelijkheid. Laat ik ze de zaal klaarmaken en een paar minuten les geven. Bij mij lopen pubers niet weg.”

Ilia, Jaida en Amber zijn alle drie leerlingen van Anna Rasouli, ze vinden het spelen van wedstrtijden het leukste, maar weten ook dat er getraind moet worden om resultaat te behalen. Jaida en Amber hebben een Olympische droom en Anna bevestigd dat de meisjes best wel eens ver kunnen komen. “Judo is vallen en opstaan en nooit opgeven.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met leerlingen, Sanne Jongbloed, Anna Rasouli en Marjo van der Luit over Key Mura.

Wie in het nieuwe jaar kennis wil maken met judo, kan een kijkje nemen op de kersverse website die Anna Rasouli aan het maken is voor haar judoschool Key Mura. Het webadres wordt www.keymura.nl.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Delen

3 reacties

  1. Yvonne de Kelder - Slegtenhorst op

    Hoop voor de kinderen dat Anna de administratie beter doet dan toen ze nog Ramirez heette, wat een puinhoop maakte ze er van 🙁

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline