Cultuur071 uitzending 15 (07-12-2019): PJPJ Voorschoten, De Gekte Voorbij & Karin van Iterson

Dit jaar bestaat de stichting Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) 25 jaar en dat wordt gevierd met o.a. het jubileumboek, ‘Het gaat om de muziek. Punt!’. PJPJ organiseert jazzconcerten met studenten van de Jazz-afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Iedere maand worden er concerten gehouden. Tjeerd Klapwijk was bij ons in de studio en vertelt ons er meer over.

http://www.pjpj.nl/

Jos Nijhof in gesprek met Tjeerd Klapwijk over de jazz van PJPJ.

De Gekte Voorbij is een collectief van muzikanten dat geboren is op de straten rond de zonnige terrasjes van Leiden. Met een gevarieerd repertoire van melodieuze en swingende muziek weten ze de luisteraars altijd te boeien. De kern bestaat uit zang, gitaar, viool en veel improvisatie, en er is er altijd ruimte voor andere muzikanten om aan te haken. De Gekte Voorbij hoopt met hun muziek mensen te raken en een moment van schoonheid en passie te creëren. Humor hebben ze ook, maar dat wordt uit het voorgaande helaas niet duidelijk. Marc Weide en Erik Nieuwenhuizen werden door Jos aan de tand gevoeld over hun passies en toekomstplannen.

https://www.facebook.com/GekteVoorbij

Jos Nijhof in gesprek met Marc Weide en Erik Nieuwenhuizen over De Gekte Voorbij.

Karin van Iterson is ontwerpster en kunstenares. Zij mag het kunstwerk maken behorend bij de nieuwe garage aan de Garenmarkt. Het kunstwerk in de tunnel bij het Huigpark is ook van haar hand. Het thema van het kunstwerk voor de Garenmarkt is ‘Daal af naar het hart van de stad’ en zal gepresenteerd worden met de opening van garage. Joque en Karen gingen in gesprek over de bijzondere kunstwerken van Karin in de openbare ruimte. 

https://hakijk.nl/hakijk/

Joque Mulder in gesprek met Karin van Iterson over haar kunst in de openbare ruimte.

Hele uitzending:

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Redactie Cultuur071

Je bent nu offline