D66-prominent Robert Strijk formateur in Leiderdorp

6

De verkennende partijen CU-SGP, CDA, D66 en VVD hebben Robert Strijk (D66) bereid gevonden om als formateur op te treden bij de zoektocht naar een nieuwe coalitie voor Leiderdorp. Er is na het eerste gesprek tussen de partijen contact met hem gezocht en na een korte schets van situatie en context heeft Strijk zich bereid verklaard om de rol van formateur op zich te nemen.

Deelnemende partijen vinden hem een zeer aansprekende persoonlijkheid en roemen zijn kennis en betrokkenheid van deze regio en zijn verbindend vermogen. “Daarnaast geldt hij als een zeer bekwaam en gerespecteerd bestuurder. Exact wat de vier partijen en Leiderdorp nodig hebben om op korte termijn tot een stabiel bestuur te komen,” zo melden de onderhandelende partijen in een verklaring.

De onderhandelingen voor een nieuwe coalitie starten begin volgende week onder leiding van de formateur. Tot die tijd wordt gewerkt aan een basis voor de komende gesprekken.

Delen

6 reacties

  1. Cees Mentink op

    Heel goed nieuws, ROBERT heeft een geweldige track-record (ik weet even geen
    ander, beter woord).
    Wanneer het akkoord daar is en de namen van de ‘poppetjes’ moeten ingevuld worden,
    denk dan ook aan Michel van der Eng en Angelique Beekhuizen.
    Uitstekende kandidaten voor een wethouderspost.
    Zonder de voor stagnatie zorgende ‘geuzenpartij’ (ja, zo kwalificeerde de ‘grootste’ partij
    van Leiderdorp zich) komt het belang van de burgers weer op de rails

  2. Daar is tie weer…Het is net als onkruid, dat vergaat ook nooit. Wordt tijd dat Forum voor Democratie de volgende keer eens gaat meedoen in een heleboel gemeenten, grote schoonmaak onder die lutsers van het gevestigde partijkartel.

  3. Gerard van Hees op

    Robert heeft een uitstekende staat van dienst! Tegenwoordig heet dat track record Cees. En dan de goedgelovige Marcel die denkt dat FvD een toverstaf kan bedienen. Baudet met zijn narcisme zou trouwens in menig Gemeenteraad prima passen. In L’dorp hebben we gewoon te maken met teveel uitgekristalliseerde persoonlijkheden, verstoorde verhoudingen en politiek met een kleine p. Het is niet de eerste keer dat op een relatief klein onderwerp de kar ontspoort in onze buurgemeente. Blijkbaar lukt het daar niet meer om het algemeen belang voor ogen te houden. Laten we hen en Robert veel wijsheid toewensen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline