Cultuur071 uitzending 14 (30-11-2019): Het Heerenlogement, de Kerst Taptoe & Kerst in Essen

Leiden staat bekend om haar rijke historie. Toch zijn er belangrijke historische  Leidenaren onbekend. Met de reeks lezingen van de Kennisproeverij geeft Vincent van Zuilen toegankelijke lezingen voor iedereen die meer wil weten van de Leidse historie. Op 4 december gaat de lezing over de Duitse herbergiers in ‘t Heerenlogement en de Gouden Leeuw rond 1770-1840. De locatie is de Tuinzaal van de Burcht en de lezing begint om 19:30 uur. Entree bedraagt € 10,00. Kaarten zijn te reserveren via info@kennisproeverij.nl.

www.dekennisproeverij.nl


Joque Mulder in gesprek met Vincent van Zuilen over zijn lezing over Het Heerenlogement.

Op 7 december vindt de 5e editie plaats van de International Military XMAS Taptoe in ECC Leiden! Een muzikale taptoe show van militaire en civiele orkesten in kerstsfeer op een schitterende indoor locatie in de stad Leiden. De showbands die optreden zijn o.a. K & G3 (NL), Show and Marchingband K & G (NL), The Band of Liberation & Pipes (NL),

Chr. Muziekvereniging DVS (NL), Charles Dickens Orkest (NL), Pipers Along The Rhine (Pipes and Drums Massedband), Singer Rebecca Robinson (UK), Gymsport Leiden, Dansers Codarts Academie, Figuranten X-Mas. In de studio hadden wij Aart Sterenberg en hij vertelde ons alles over deze mooie show.

Tickets avondshow bestellen? Dit kan via de website: www.marchingbandmanagement.nl

Prijzen van de tickets:
Avondshow zaterdag 7 december: € 28,50 p.p.*

*: dit is inclusief koffie/thee/drankje en parkeergeld.s over de taptoe.


Jos Nijhof in gesprek met Aart Sterenberg over de Kerst Taptoeshow.

Leiden is een nieuwe schrijver rijker. Roelof Smit is de schrijver van het boek Kerst in Essen. De recensies zijn fantastisch. Wij hadden Roelof in de studio zodat hij ons alles kon vertellen over zijn boek, maar ook over zijn ruim 1500 artikelen onder pseudoniem Rudolf Julius die hij schreef voor De Speld. 

http://www.uitgeverijpodium.nl/Auteurs/book/673/Kerst-in-Essen


Joque Mulder in gesprek met Roelof Smit over zijn debuutroman Kerst in Essen.

Hele uitzending:

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Redactie Cultuur071

Je bent nu offline