Sinterklaas zet voet aan wal op Boerhaaveplein Oegstgeest

2

Honderden kinderen, ouders en grootouders hebben Sinterklaas zaterdagochtend verwelkomd op het Boerhaaveplein in Oegstgeest. Traditiegetrouw zette de goedheiligman daar na een boottocht over het Oegstgeesterkanaal voet aan wal, waarna hij onder begeleiding van de pietenband een ronde langs de kinderen maakte. “Ik ben blij dat ik weer terug ben in Oegstgeest”, zei Sinterklaas bij aankomst.

Uit heel Oegstgeest waren er kinderen met tekeningen voor Sinterklaas, samengebalde handen voor pepernoten en uiteenlopende wensen op het verlanglijstje. De goedheiligman en zijn pieten namen daar uitgebreid de tijd voor en er werden de nodige selfies gemaakt met de Sint. “Er zijn weer meer kinderen dan vorig jaar en ze zijn ook weer een stuk ouder”, beschouwde de Sint het aanwezige publiek.


Verslaggever IJsbrand Terpstra maakte een reportage van het bezoek van Sinterklaas aan het Boerhaaveplein

Glutenvrije Piet
De oproep die burgemeester Emile Jaensch vorig jaar deed om de schoorstenen in het dorp beter te vegen, lijkt te zijn gehoord. “Volgens mij zijn die beter geveegd ga, dat gaat de goede kant op”, aldus Jaensch. Daardoor was er naast een hele groep zwarte pieten ook een aantal roetveegpieten bij het bezoek aanwezig. Overigens hadden de pieten aan iedereen gedacht: naast heel veel gewone pepernoten waren er ook glutenvrije pepernoten, uiteraard uitgedeeld door de Glutenvrije Piet.

Door het dorp
Na het bezoek aan het Boerhaaveplein heeft de sint zijn tocht door Oegstgeest vervolgd naar Kasteel Oud-Poelgeest, waar kinderen een kadootje ontvingen en op de foto konden met Sinterklaas. Vanmiddag is de goedheiligman nog te vinden in Winkelcentrum Lange Voort en hij sluit de dag af in Winkelgebied De Kempenaer.

Delen

2 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline