Sinterklaas in Voorschoten op zoek naar grote boek

3

Vanmorgen om 10.00 uur is Sinterklaas Voorschoten binnengereden. In een historische racewagen. Hij werd begeleid door een klassiek brandweervoertuig van de Voorschotense brandweer vol pieten. Die vroegen op die manier ook om wat extra aandacht voor het tekort aan brandweervrijwilligers. Dat lukte, want burgemeester Pauline Bouvy-Koene vroeg aan Sinterklaas om wat extra brandweerpieten.

De burgemeester ontving sinterklaas op het podium in de Voorstraat nadat de goedheiligman met zijn pieten eerst een tocht door het centrum had gemaakt. Het toegestroomde publiek werd ondertussen vermaakt door de danspieten van Balletstudio Giselle.

De sint had dit jaar in eerste instantie een probleem. In zijn grote boek staan de namen van alle kindertjes en het boek was kwijt. De pieten zochten in en rond de podiumtent, maar pas met de hulp van de kinderen, werd het boek teruggevonden. Het bleek op het dak van de te liggen. waarschijnlijk had een slordige piet het daar per ongeluk laten liggen.

Delen

3 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline